Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Padaju cijene luksuznih vjenčanja

Saša Majetić, inače direktor tvrtke Zeleni svijet, koji iza sebe ima već nebrojeno vjenčanja održanih u njegovom prostoru nedaleko Zaprešića, sada mladencima otvara mogućnost da imaju vjenčanje kakvo možda nisu ni mislili da mogu imati.

Luksuzna vjenčanja dugo su vremena bila rezervirana za „duboke džepove“, no čini se kako to više neće biti tako. Vjenčanje mnogi smatraju najvažnijim danom u životu, no često si zbog ograničenih budžeta mladenci nisu u mogućnosti organizirati dan iz snova, filmsko vjenčanje o kojem su do sada samo pojedinci mogli razmišljati. Naime, neke statistike govore kako je svako deseto vjenčanje u Hrvatskoj luksuzno, no izgleda da će se taj postotak uskoro popraviti.

Saša Majetić, inače direktor tvrtke Zeleni svijet, koji iza sebe ima već nebrojeno vjenčanja održanih u njegovom prostoru nedaleko Zaprešića, sada mladencima otvara mogućnost da imaju vjenčanje kakvo možda nisu ni mislili da mogu imati. Na golf terenima nedaleko zagrebačke Arene, odlučio je otvoriti „Clubhouse golf“, a sve s idejom kako bi moderna vjenčanja s prelijepim interijerom i pogledom na dva jezera, od sada bila dostupna po daleko nižim cijenama.

Padaju cijene vjenčanja, i to još luksuznih. Je li riječ o ideji ili trenutačnoj situaciji?

Često su luksuzna vjenčanja cjenovno vezana za skupe lokacije, same po sebi koštaju 5.000-10.000 eura ili su logistički zahtjevne za same izvođače ili mladenci traže skupe izvođače, ali ako imate lokaciju kao što je naša na golfu koja je logistički u gradu i nema nekih zahtjevnosti za izvođenje, onda to i ne mora bazično biti skupo. Tako niz faktora utječe na početnu cijenu. Također je faktor, uvijek bila i bit će, ovisnost ponude i potražnje koji djelomično kreira cijenu neke usluge. Mi imamo dobre ulazne parametre tako da možemo ići sa 70-80 eura cijenom u kojoj ćemo imati prekrasnu lokaciju, u gradu smo, 8 minuta od centra i sam interijer je brižno dizajniran a također usluga hrane i pića nam je cor-business.

Kolike su inače visoke cijene takvih vjenčanja?

Inače su cijene takvih vjenčanja koje se uvijek gledaju u zbroju lokacija, ugostiteljski dio, tehnički dio – zbrojeni po osobi od 120 od 500 eura po osobi. Primjer, ako imate 40 osoba i platite lokaciju 8.000 eura samo vas lokacija po osobi košta 200 eura. Usluga hrane i pića na toj lokaciji 150-200 eura!?

Koliko vam je ova trenutna situacija pomrsila račune? Koliki zapravo utjecaj na vaš posao ima korona virus?

Pandemija je svima nanijela štetu pa tako i industriji vjenčanja diljem svijeta. Koliko pričam i s kolegama svi su što se tog dijela poslovanja tiče na ispod 50% od prošlogodišnjeg broja svadbi, a k tome su brojevi uzvanika također prepolovljeni, što znači da ako su mladenci očekivali 200 uzvanika u najboljem slučaju im se odazove 100 gostiju čime je naravno kalkulacija mladenaca i naša potpuno drugačija. Kako u tom krugu ima jako puno podizvođača i dobavljača koji su isto tako vezani za tu granu gospodarstva, kapilarno sve ide dalje. Za informaciju u Hrvatskoj se godišnje sklopi oko 22.000 brakova u nazad 5 godina.

Što očekujete od države?

Država se već uključila a mjerama u kojima smo i mi te tako uvelike pomogla očuvati radna mjesta za djelatnike odnosno cjelokupni posao jer ljudi su najbitniji i oni rade posao! Pitam se, također, što bi bilo da nam je ostao PDV s 25% kako je bilo do 01.01.2020 jer njegovo smanjenje na 13% je dodatno dalo “zraka” svima koji su pogođeni padom prometa. Treba se svakako prilagoditi vremenima, biti maksimalno racionalan u svemu i pokušati dočekati cjepivo za koje se svi nadamo da će doći ove zime.

Osim prostora na golf terenima koji otvarate početkom 2021., čime se još bavite?

Osim golfa radimo na Wedding resortu Corberon, također najviše vjenčanja.

Smatrate li da će konkurencija krenuti vašim putem i iskoristiti vašu ideju ili ćete nekome s ovim cijenama stati na žulj?

Svako ima svoje kalkulacije kao što sam prethodno rekao te u njima treba naći svoj prostor djelovanja.

Kakve još planove imate za ClubHouse Golf?

Kako je prostor u gradu nadamo se kako će nas prepoznati i dio event događanja za koje smo također spremni u svom prostoru.

Preporučujemo

Poduzeća

Nord ima novu outlet prodavaonicu u Zagrebu, adresa je Zagrebačka cesta 217, a kupce čeka roba snižena i do 70 posto.

Turizam

U godinu dana, koliko je prošlo otkad je otvorio svoja vrata; Glamping Village Terma Tuhelj postao je prepoznatljiv među ljubiteljima luksuznog odmora, ali i...

Edukacija

Prvi put u Hrvatskoj, od 18. do 19. rujna ove godine, u Zagrebu će se održati potpuno besplatni dvodnevni zdravstveno komunikacijski summit.

Lifestyle

Osjećate konstantan umor, iscrpljenost bez obzira na količinu sna, bezvoljni ste i teže se nosite s radnim zadacima koje ste prije obavljali “kao od...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.