Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Palac dolje Caliskanu, sindikat Dina Petrokemije traži novog investitora

Potencijalni investitori zainteresirani za poslovnu suradnju ili preuzimanje Dina Petrokemije kroz predstečajnu nagodbu pozivaju se da u što kraćem roku dostave svoju ponudu Nadzornom odboru Dina Petrokemije

Potencijalni investitori zainteresirani za poslovnu suradnju ili preuzimanje Dina Petrokemije kroz predstečajnu nagodbu pozivaju se da u što kraćem roku dostave svoju ponudu Nadzornom odboru Dina Petrokemije

Sindikat radnika Dina Petrokemije prekida suradnju s turskim investitorom Caliskanom nakon što radnicima prošli tjedan nije isplaćena jedna od sedam zaostalih plaća, kako je bilo dogovoreno, priopćeno je nakon današnje sjednice Izvršnog odbora sindikata koji je u tvrtku pozvao druge potencijalne investitore.

Potencijalni investitori zainteresirani za poslovnu suradnju ili preuzimanje Dina Petrokemije kroz predstečajnu nagodbu pozivaju se da u što kraćem roku dostave svoju ponudu Nadzornom odboru Dina Petrokemije. U toj ponudi mora biti precizno navedena visina ulaganja te se mora iskazati spremnost za trenutno pokretanje proizvodnje i isplatu svih zaostalih plaća radnicima, ističe se u priopćenju koje potpisuje čelnik sindikata Predrag Mihaljević.

U priopćenju sindikata se napominje i kako su neformalno razgovarali s potencijalnim drugim investitorom.

Na postrojenjima je tijekom nekoliko prethodnih mjeseci obavljena cjelokupna tehnička priprema za proizvodnju polietilena, uključujući i sva zakonom propisana inspekcijska testiranja. U skladu s tom činjenicom, predstartne aktivnosti mogu započeti odmah, a sam start proizvodnje i prvi proizvod realno je za očekivati za desetak dana, naglašavaju iz sindikata.

Dodaje se da su komercijalne službe Dine zadržale mrežu kupaca na europskom tržištu te mogu osigurati plasman cjelokupne proizvodnje brendiranog polietilena (DINALEN) s 30-godišnjom tradicijom proizvodnje.

Na sjednici Nadzornog odbora Dine 22. sječnja je zaključeno da će Caliskan najkasnije do 25. siječnja isplatiti na poslovni račun Dine dovoljno novca za isplatu jedne bruto plaće radnicima, ali uz uvjet da Ministarstvo financija odobri produženje bankovnog jamstva na pet milijuna eura avansnih sredstava investitora, koje istječe 31. siječnja.

Sindikat navodi da nema informacija je li turski investitor uputio Vladi zahtjev za odobrenje produženja jamstva niti je sindikatu iz Ministarstva odgovoreno na pitanje o odobrenju.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.