Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

PBZ Card uručio donaciju Kliničkoj bolnici Merkur

Donacijom od 351.120,00 kuna, prikupljenom putem American Express kartice sa srcem, kupljena medicinska oprema za projekt „Praćenja djece s neurorizicima“.

Donacijom od 351.120,00 kuna, prikupljenom putem American Express kartice sa srcem, kupljena medicinska oprema za projekt „Praćenja djece s neurorizicima“.

PBZ Card je nastavio obilježavati 40 godina American Expressa u Hrvatskoj realiziravši još jedan humanitarni projekt. Tako su danas predstavnici tvrtke uručili donaciju Kliničkoj bolnici Merkur u Zagrebu u iznosu od 351.120,00 kuna. Donirana sredstva namijenjena su Odjelu za neonatologiju za kupnju digitalnog ultrazvučnog sustava s color dopplerom, koji će omogućiti Bolnici kvalitetnije praćenje i liječenje djece s neurorizicima.

Donacija KB Merkur je trinaesta donacija koju je PBZ Card realizirao u sklopu svoga projekta “Činim dobro svaki dan” i American Express kartice sa srcem putem kojih pomaže projekt Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske pod nazivom “Praćenje djece s neurorizicima”. Ujedno to je najveća pojedinačna donacija koju je PBZ Card uputio nekoj od bolnica uključenih u projekt “Praćenja djece s neurorizicima”. Upravo u povodu četrdesetog rođendana American Expressa na hrvatskome tržištu PBZ Card od početka 2012. godine za svoj humanitarni projekt „Činim dobro svaki dan“ umjesto dosadašnjih 35 lipa, koliko je donirao za svaku kupnju kod koje je pri plaćanju korištena American Express kartica sa srcem, izdvaja 40 lipa, bez ikakvog troška za korisnike kartice.

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni ugledni uzvanici među kojima zamjenik ministra zdravlja mr.sc. Marijan Cesarik; dr. Zvonimir Šostar, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje; ravnatelj KB Merkur prim.dr.sc. Dinko Škegro, dr.med.; predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode prof.dr.sc. Vlastimir Kukura, dr.med.; voditeljica Odjela za neonatologiju dr.med. Svjetlana Razum; član Uprave Privredne banke Zagreb d.d. Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ Carda Mislav Blažić i brojni drugi.

“Odjel za neonatologiju Klinike za ženske bolesti i porode KB“Merkur“ od samog početka je uključen u „Projekt praćenja djece s neurorizicima“. Naš osnovni zadatak bio je probir djece s faktorima rizika i ultrazvučni pregled glave novorođenčeta. Ova dijagnostička pretraga u našoj ustanovi radi se dugi niz godina no bez vlastitog aparata. Donacijom ovog vrsnog, suvremenog ultrazvučnog aparata omogućeno nam je da pregled obavljamo pravovremeno uz bolesno dijete u inkubatoru, bez potrebe transporta kao i ambulantno u poliklinici što do sada nismo mogli. Aloka Prosound alfa 6 vrhunski je aparat koji zadovoljava sve naše potrebe za dijagnostiku i ultrazvučno praćenje neurorizičnog djeteta te nam je omogućio uvođenje novih pretraga: ultrazvučni pregled kukova i istom sondom abdomena novorođenčeta.

Iznimno smo zahvalni PBZ Cardu i Ministarstvu zdravlja RH što su prepoznali naše potrebe i ovom izdašnom, nadasve vrijednom donacijom pomogli u kvalitetnijoj skrbi za osjetljivu populaciju kao što su novorođenčad, a posebno neurorizična djeca”, istaknula je dr.med. Svjetlana Razum, voditeljica Odjela za neonatologiju KB Merkur.

“Drago nam je da smo putem American Express kartice sa srcem i našeg projekta “Činim dobro svaki dan” pomogli i Kliničkoj bolnici Merkur. Prije četiri godine kada smo izdali American Express karticu sa srcem, koja ima i humanitarni karakter, konzultirali smo Ministarstvo zdravlja tražeći projekt kojemu bismo pomagali putem ove naše kartice. Tražili smo projekt koji će obuhvatiti što veći dio naše zemlje, koji ima kontinuitet i stvarnu potrebu pomaganja. Drago nam je da smo se tada odlučili za projekt “Praćenja djece s neurorizicima”. Tako danas imamo već trinaest bolnica kojima smo donirali sredstva, a među bolnicama, odnosno gradovima kojima smo pomogli su Vukovar, Virovitica, Čakovec, Zagreb, Karlovac, Rijeka, Split, Dubrovnik te brojni drugi. Nadamo se da će ovaj uređaj pomoći najmlađim pacijentima KB Merkur te omogućiti kvalitetniji rad njegovom osoblju u čemu im želimo puno uspjeha”, istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda, prilikom uručenja donacije KB Merkur.


“Biti društveno odgovoran temeljno je načelo našeg poslovanja, a snaga PBZ Grupe ogleda se i u doprinosu društvenoj zajednici kroz brojne humanitarne aktivnosti. U sklopu programa društvene odgovornosti i projekta “Širimo dobrotu” PBZ je tijekom prošle godine donirao preko 10 milijuna kuna različitim humanitarnim projektima i organizacijama, a ove godine smo posebno usmjereni na projekte unaprjeđenja zdravlja i zdravstvene skrbi. Za istaknuti je podatak da je PBZ Grupa do sada, tijekom 2012. godine ukupno donirala oko 4 milijuna kuna zdravstvenim ustanovama i projektima unaprjeđenja i zaštite zdravlja djece i odraslih u Republici Hrvatskoj”, rekao je Dinko Lucić, član Uprave Privredne banke Zagreb.

Projekt Činim dobro svaki dan i American Express kartica sa srcem

PBZ Card, vodeća kartična organizacija u Hrvatskoj, American Express karticu sa srcem tržištu je predstavila sredinom 2008. godine. Kartica je kreirana kako bi se pomoglo projektima od iznimnog značaja za daljnji rast i razvoj zajednice. Za svaku kupnju ovom karticom PBZ Card izdvaja 40 lipa u korist svog humanitarnog projekta Činim dobro svaki dan. Osim toga, kartica je bez upisnine i članarine za prvu godinu korištenja, a od druge godine korištenja kartice PBZ Card donira i 15 kn od svake članarine za osnovnog i 10 kn od svake članarine za dodatnog korisnika. Mogućnost doniranja dostupna je i na internetskim stranicama www.cinimdobro.hr, i to korisnicima svih American Express kartica te svih MasterCard, Maestro i Visa kartica, bez obzira na banku izdavatelja.


Sredstva prikupljena putem American Express kartice sa srcem PBZ Card donira u projekt “Praćenja djece s neurorizicima”, za kupnju raznih medicinskih uređaja. Do sada je putem projekta „Činim dobro svaki dan“ i American Express kartice sa srcem tvrtka prikupila više od milijun i pol kuna te je donirala sredstva za 13 bolnica diljem Hrvatske.
Projekt „Praćenja djece s neurorizicima“ – djece s rizikom za rano oštećenje mozga pokrenulo je Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske 2007. godine. Cilj projekta je organizirati praćenje djece s neurorizicima u cijeloj Hrvatskoj, ranu dijagnostičku obradu te što ranije uključivanje djece u habilitaciju.

Detalje o projektima „Činim dobro svaki dan“ i „Praćenje djece s neurorizicima“ te American Express kartici sa srcem potražite na www.cinimdobro.hr!

Napisao

Pročitajte još:

DOP

Donacijom je nabavljen najsuvremeniji ultrazvučni aparat kojim će se od sad pregledavati trudnice i rodilje.

DOP

U rekreativnoj i profesionalnoj dm ženskoj utrci sudjelovalo je 4.556  žena, a da nikada nije prerano razvijati ljubav prema sportu u dvije utrke za...

DOP

Zahvaljujući donaciji Dom je nabavio dva osobna vozila koja će omogućiti sigurniji prijevoz i kvalitetniji život njegovih korisnika.

DOP

Zahvaljujući ovoj donaciji, Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj – Rovigno nabavila je suvremeni EEG uređaj koji će omogućiti ranu intervenciju...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.