Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

PBZ grupa donirala 50 tisuća eura Zakladi Zora za projekte stanične imunoterapije

Cilj ovog projekta je brza primjena stanične imunoterapije, uz minimalne troškove, prema svim pacijentima kojima je potrebna i indicirana.

„Dobrobit bolesnika s malignim bolestima svrha je i prioritet Zaklade Zora. Osobito mi je drago što smo okupili tim izuzetnih ljudi koji imaju znanja i sposobnosti da kod nas brzo i učinkovito uvedu proizvodnju CAR-T stanica. Zahvaljujem se PBZ grupi što je prepoznala vrijednost i potencijal ovog projekta te ga uvrstila u svoj donacijski program Činim dobro svaki dan. Nadam se da će naš rad prepoznati i drugi te da ćemo prikupiti potrebna sredstva kako bismo ove iznimno učinkovite oblike liječenja uskoro imali i kod nas”, rekao je Mladen Merćep, imunolog s Fakulteta za biotehnologiju i razvoj lijekova Sveučilišta u Rijeci i idejni začetnik projekta uvođenja stanične imunoterapije u Hrvatsku.

Stanična imunoterapija tumora nov je i veliki iskorak u poboljšanju liječenja malignih bolesti. Stoga je Zaklada Zora, u suradnji s kliničkim partnerima KBC Sestre milosrdnice i KBC Zagreb te uz potporu Klinike za dječje bolesti Zagreb i KB Merkur, pokrenula projekt „Uvođenje staničnih imunoterapija tumora u Republici Hrvatskoj”.

Ovim projektom pokrenut će se proizvodnja nove generacije CAR-T staničnih pripravaka u Hrvatskoj, što će dovesti do bitnog smanjenja troškova uz poboljšanje ishoda liječenja. Prva primjena CD19 CAR-T stanica u liječenju B-stanične leukemije prije otprilike 14 godina dovela je do dramatičnog poboljšanja ishoda za pacijente. Dosadašnji CAR-T pripravci dovode do dugotrajne remisije u oko 30% pacijenata čija je bolest više ne reagira na druge oblike liječenja, dok je inicijalni učinak liječenja novim CD19 CAR-T stanicama još bolji.

Cilj ovog projekta je brza primjena stanične imunoterapije, uz minimalne troškove, prema svim pacijentima kojima je potrebna i indicirana. Kako bi se mogla uspostaviti proizvodnja CAR-T pripravaka, potrebna su značajna financijska sredstva. Milijun eura bit će usmjereno za nabavu opreme te kupovinu potrošnog materijala, dok će sav rad na uvođenju proizvodnje biti obavljen bez naknade. Sredstva donirana iz programa “Činim dobro svaki dan” upotrijebit će se za validaciju proizvodnje CAR-T pripravaka, što je proces dokazivanja da se pripravci koji zadovoljavaju zadane kriterije kvalitete učinkovitosti u laboratorijskim uvjetima mogu proizvesti te su pogodni za primjenu u liječenju pacijenata.

Donirati možete uplatom na žiro račun Zaklade Zora IBAN (PBZ) HR46 2340 0091 1111 7426 8, svrha uplate: donacija. Za uplate iz inozemstva SWIFT (BIC): PBZGHR2X. Račun je otvoren u Privrednoj banci Zagreb d.d., Radnička cesta 50, 10 000 Zagreb, Hrvatska. Više informacija o radu Zaklade Zora nalazi se na web stranici.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.