Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

PBZ nositelj certifikata Poslodavac Partner

Svi zaposlenici obuhvaćeni su sustavom ocjenjivanja i praćenja radne uspješnosti, a preko 95% zaposlenika u protekloj je godini prošao kroz neki oblik usavršavanja.

Riječ je o prestižnom priznanju koje konzultantska kuća SELECTIO dodjeljuje već preko 15 godina kompanijama s izvrsnim praksama u upravljanju ljudskim resursima. Certifikacijski tim iskusnih HR konzultanata vrlo je visoko ocijenio sva procjenjivana područja, a Banka se posebno istaknula izvrsnim praksama u upravljanju učinkom zaposlenika, dobro postavljenom HR strategijom te kvalitetno vođenim procesima regrutacije i selekcije.

Svi zaposlenici obuhvaćeni su sustavom ocjenjivanja i praćenja radne uspješnosti, a preko 95% zaposlenika u protekloj je godini prošao kroz neki oblik usavršavanja. Svim zaposlenicima dostupni su interni programi edukacije kroz Trening centar, a iz PBZ-a posebno su ponosni na svoju PBZ Poslovnu školu koja u 2021. godini upisuje svoju 15. generaciju polaznika. Uz to, Banka potiče i financira članstvo zaposlenika u stručnim udrugama te i na taj način omogućuje zaposlenicima dodatno stručno usavršavanje.

U protekloj godini u Privrednoj banci Zagreb posebna je pažnja posvećena psihičkom i fizičkom zdravlju zaposlenika. Uz ranije prisutne benefite poput redovnog sistematskog pregleda i ISBD Međunarodnog programa zdravstvene zaštite, kroz 2020. godinu organiziran je tim za psihološku pomoć zaposlenicima kao dodatna podrška u nošenju s novonastalim okolnostima. Krajem 2020. godine pokrenuta je i inicijativa „Prema boljem zdravlju“ s ciljem poticanja zaposlenika u vođenju aktivnijeg načina života kroz video program koji se sastoji od nekoliko setova kratkih vježbi koje su osmislili i snimili zaposlenici, a vježbe su zaposlenicima dostupne na PBZ Intranet portalu. Dodatno, u poslovnoj zgradi PBZ-a u Zagrebu nalazi se Bankin korporativni vrtić Čigra te je Privredna banka Zagreb jedna od rijetkih kompanija u Hrvatskoj koja na ovakav način osigurava bolje uvjete rada svojim zaposlenicima, a dodatna je vrijednost za zaposlenike i sufinanciranje dijela troškova vrtića.

Organizacija sudjeluje i u mnogim projektima kojima je cilj povezivanje poslodavaca i studenata te ima aktivnu suradnju s različitim studentskim udrugama. Uz to, PBZ redovito organizira humanitarne akcije, a kroz program „PBZ volontira“, potiču i razvijaju društvenu odgovornost svojih zaposlenika prema zajednici.

Drago nam je biti dio zajednice nositelja certifikata Poslodavac Partner. Ponosni smo što je trud koji ulažemo prepoznat kao i dobre prakse koje primjenjujemo te se ovim putem zahvaljujem cijelome timu Ljudskih resursa bez kojeg ne bismo bili tu gdje jesmo.“, istaknuo je Miroslav Halužan, Viši izvršni direktor u Ljudskim resursima.

Trenutno postoji 67 nositelja Certifikata u Hrvatskoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji. Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Više o projektu Certifikat Poslodavac Partner možete doznati na stranici projekta www.poslodavacpartner.org.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Lifestyle

Što su o inspiraciji rekli pisci, pjesnici, skadatelji...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.