Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

PBZ osvojio međunarodne nagrade za izvrsnost u poslovanju

Uprava Privredne banke Zagreb ovih dana ima razloga za zadovoljstvo. PBZ je osvojio dvije ugledne međunarodne nagrade u segmentu financija i financijskih institucija, Euromoney Awards for Excelence i nagradu stručnog mjesečnika Global Finance. Čestitamo!

Uprava Privredne banke Zagreb ovih dana ima razloga za zadovoljstvo. PBZ je osvojio dvije ugledne međunarodne nagrade u segmentu financija i financijskih institucija, Euromoney Awards for Excelence i nagradu stručnog mjesečnika Global Finance. Čestitamo!

– Nagrade koje je Privredna banka Zagreb osvojila odnose za najbolju banku u Hrvatskoj, u kategoriji regionalnih nagrada srednja i istočna Europa. Isto tako postoje banke pobjednici u BiH, Sloveniji, Srbiji, Mađarskoj, Albaniji, Makedoniji.. – objasnio nam je glasnogovornik PBZ-a Dražen Dumančić.

Klijenti važniji od nagrada

Pri izboru u obzir se uzimaju tržišna pozicija, proizvedene inovacije i novi proizvodi, upravljanje bankom i profesionalizam djelatnika. Što PBZ-u znači takvo međunarodno priznanje?

– Što se tiče nagrada, one su prije svega potvrda kvalitete poslovanja. Naravno da nagrade pomažu, ali i obvezuju. U tom smislu zadovoljstvo klijenata na prvom nam je mjestu – kaže Dumančić.

Krizna godina ipak solidno dobra

U dijelu javnosti postoji nezadovoljstvo činjenicom da banke tako dobro posluju u gospodarski nepovoljnim vremenima. Koliko su u banci zadovoljni ovogodišnjim rezultatima?

– Iako je nešto manja neto-dobit banke u prvom polugodištu (17,4 posto) u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, mislim kako je realno da bismo ostvarenim rezultatom od 521,6 milijuna kuna trebali biti zadovoljni s obzirom na to da je postignut u otežanim uvjetima poslovanja, prouzročenih globalnom situacijom i recesijom – zaključio je Dumančić.

O nagradama

Nagrada Euromoneyja jedna je od najprestižnijih nagrada u međunarodnom okruženju u segmentu financija i financijskih institucija, utemeljena 1991. godine s ciljem identifikacije najboljih banaka u raznim područjima globalnih tržišta kapitala pod imenom Euromoney Awards for Excellence.

Global Finance stručni je mjesečnik sa sjedištem u New Yorku i uredima u Londonu, Milanu i Rio de Janeiru koji izlazi u 163 zemlje. Svake godine taj časopis odabire najbolje financijske institucije u pet svjetskih regija, i te su nagrade prepoznate kao dokaz izvrsnosti i kvalitete financijskih institucija.

Napisao

Pročitajte još:

DOP

PBZ Grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, u sklopu svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“ i Visa kartice sa srcem realizirala je svoju 68....

Poduzeća

Poznavatelji vinske scene znaju da su obje nagrade stigle u prave ruke, jer je vinarija Kabola prva u Istri koja se odvažila na ekološku...

DOP

Zahvaljujući donaciji Dom je nabavio dva osobna vozila koja će omogućiti sigurniji prijevoz i kvalitetniji život njegovih korisnika.

DOP

Zahvaljujući ovoj donaciji, Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj – Rovigno nabavila je suvremeni EEG uređaj koji će omogućiti ranu intervenciju...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.