Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

Pelješki most – izgradnja početkom 2016.?

most
pixabay.com

Pelješki most najvjerojatnije će se početi graditi krajem godine ili početkom iduće, najavio je ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić gostojući u emisiji ‘A sada Vlada’ Hrvatskog radija. Potvrdio je da je stigla studija izvedljivosti Europske komisije, a njezina javna prezentacija održat će se u ponedjeljak.

‘Završena je studija predizvodljivosti, studija izvodljivosti te studija utjecaja na okoliš. Prvi natječaji raspisat će se u ranu jesen’, rekao je ministar. ‘Da se tako radilo i prije radilo u Hrvatskoj, ne bi danas imali dugove od 4,5 milijardi kuna. Sudije nam govore koji su projekti i u kojem obliku isplativi i prihvatljivi’, rekao je.

Ministar je rekao i kako se očekuje da će Pelješki most koštati oko 200 milijuna eura. O visini sufinanciranja iz europskih fondova nije mogao govoriti. ‘Svakako očekuje da će se raditi o minimalnom iznosu od 50 posto, a dobro bi bilo da se taj postotak popne na 80’, rekao je.

Istaknuo je i da je budućnost željezničkog prometa u Hrvatskoj svijetla. ‘Iz Končara svaki mjesec izlaze dva vlaka, a do kraja godine očekujemo isporuku 22 vlaka. HŽ Putnički prijevoz se restrukturira, a HŽ Cargo će se u budućnosti morati privatizirati’, rekao je Hajdaš Dončić.

Govoreći o Croatia Airlinesu (CA) rekao je da je Vladi u interesu da CA opstane i zadrži naziv. No država mora smanjiti svoj vlasnički udio, dodaje i zaključuje da CA bez partnera ne može opstati

Preneseno: tportal.hr


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.