Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Pet hostela HFHS-a dobili međunarodni certifikat kvalitete

Pet omladinskih hostela Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza (HFHS) dobili su ovih dana međunarodni i verificirani certifikat kvalitete za hostele HI-Quality kojeg kao jedine za hostele u svijetu dodjeljuje Međunarodna federacija omladinskih hostela (IYHF).

Pet omladinskih hostela Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza (HFHS) dobili su ovih dana međunarodni i verificirani certifikat kvalitete za hostele HI-Quality kojeg kao jedine za hostele u svijetu dodjeljuje Međunarodna federacija omladinskih hostela (IYHF).

Iz HFHS-a ističu da je kontrola odnosno revizija tih certifikata u njihovih pet hostela provedena prošlog tjedna, pri čemu je hostelima u Dubrovniku i Rijeci produžena valjanost tog certifikata, dok su ga prvi put dobili hosteli u Puli, Zadru i Zagrebu.

Time se tih pet HFHS-ovih hostela pridružilo biranom društvu od oko 480 visoko kvalitetnih hostela sa HI-Q certifikatom, od ukupno 4.000 hostela koliko ih je u Hostelling Internationalu (HI), što je skraćeni naziv za Međunarodnu federaciju omladinskih hostela.

Reviziju certifikata je prošlog tjedna boraveći u Hrvatskoj izvršio Talijan i auditor HI-ja Francesco d’Acunto, a tijekom tog postupka detaljno su ispitani i pozitivno ocijenjeni svi ključni procesi i dokumenti u omladinskim hostelim koji se tiču rada menadžmenta, recepcije, čišćenja i održavanja te pripremanja i posluživanja hrane i pića (sukladno HACCAP sustavu).

U povodu tih certifikata tajnik HFHS-a Dražen Gečević naglasio je njihovu važnost za općenitu hostelsku ponudu u Hrvatskoj, kao i da je organizacija i provedba rada i poslovanja u HFHS-ovim omladinskim hostelima sukladno sustavu kvalitete strateški cilj HFHS-a.

Važnim je pritom istaknuo i što se HFHS time orijentira da korisnicima usluga u njihovim hostelima pruže i omoguće najviše standarde, na čemu stalno rade i što osim certifikata potvrđuju i gosti u upitnicima koje ispunjavaju tijekom boravka u hostelima.

Za audit odnosno certifikat HI-Quality spreman je i njihov omladinski hostel Veli Lošinj koji posluje sezonski pa će njegovo certificiranje obaviti tijekom ovog proljeća, kada hostel počne s radom.

U HFHS-u vjeruju da će i taj hostel dobiti certifikat, čime će svih šest hostela kojima izravno upravljaju kao jedini u Hrvatskoj imati te certifikate.

Napisao

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.