Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Pet posto manje zaposlenih u obrtu i slobodnim profesijama

Broj zaposlenih pao je u 18 područja djelatnosti i kreće se od 0,4 posto u građevinarstvu, obrazovanju te zdravstvenoj zaštiti i socijalne skrbi, do 16 posto u ugostiteljstvu, djelatnosti koja ima i najviše zaposlenih u obrtima.

Broj zaposlenih pao je u 18 područja djelatnosti i kreće se od 0,4 posto u građevinarstvu, obrazovanju te zdravstvenoj zaštiti i socijalne skrbi, do 16 posto u ugostiteljstvu, djelatnosti koja ima i najviše zaposlenih u obrtima.

U obrtu i djelatnostima slobodnih profesija u Hrvatskoj je u rujnu bilo zaposleno 216.887 osoba, što je 4,9 posto manje nego u kolovozu, objavio je Državni zavod za statistiku.

U obrtu je bilo 193.835 zaposlenih ili 5,5 posto manje, a u slobodnim profesijama 23.052 osoba ili 0,7 posto više nego u mjesecu prije.

Broj zaposlenih pao je u 18 područja djelatnosti i kreće se od 0,4 posto u građevinarstvu, obrazovanju te zdravstvenoj zaštiti i socijalne skrbi, do 16 posto u ugostiteljstvu, djelatnosti koja ima i najviše zaposlenih u obrtima. U obrtima u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane krajem rujna je bilo 37.183 zaposlenih.

Po broju zaposlenih u obrtu i djelatnostima slobodnih profesija slijede prerađivačka industrija sa 33.320 zaposlenih, što je 1,9 posto manje nego u kolovozu, te trgovina na veliko i malo koja na mjesečnoj razini bilježi pad broja zaposlenih za 4,7 posto, na 31.311 osoba.

U javnoj upravi i obrani, obveznom socijalnom osiguranju broj zaposlenih u obrtu i djelatnosti slobodnih profesija je porastao za 1,6 posto, na 9.858 osoba.

Po županijama, pad je zabilježen u 19 županija i kreće se od 0,2 posto u Zagrebačkoj, Koprivničko-križevačkoj i Požeško-slavonskoj županiji do 15,1 posto u Ličko-senjskoj županiji.

Porast broja zaposlenih u obrtu i slobodnim profesijama ostvaren je u Sisačko-moslavačkoj županiji, za 0,2 posto i Virovitičko-podravskoj županiji za 1,5 posto.

Napisao

Pročitajte još:

Poduzeća

Kraska je u Infobip stigao u trenutku kada tvrtka bilježi znatan rast.

Ljudski resursi

Fleksibilnost je predivna riječ koja opisuje upravo ono što je ključ uspjeha i za poslodavce i za posloprimce.

Komentari

Djelatnici na sezonu nerijetko dolaze iz različitih krajeva Hrvatske, a u posljednje vrijeme i cijelog svijeta zbog čega ne čudi činjenica kako su sigurna...

Ljudski resursi

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.