Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Industrija

Platforme pozivaju na suradnju s ciljem regulacije platformskog rada

Osnivači i direktori četiriju vodećih europskih tehnoloških kompanija pokrenuli su inicijativu Europski projekt sa svrhom u okviru koje će izraditi prijedlog regulacije platformskog rada u Europi.

Europske tehnološke tvrtke Bolt, Delivery Hero, Glovo i Wolt najavile su zajedničke aktivnosti kojima žele doprinijeti kvalitetnijoj regulaciji platformskog rada u Europi. Kao rezultat zajedničke suradnje nastala je inicijativa Europski projekt sa svrhom (European Purpose Project) kojoj je cilj, osim pozitivnog utjecaja na društvo, pružiti nadležnim tijelima u zemljama EU smjernice i preporuke u regulaciji zakona o radu. Tvrtke su uputile i poziv za sudjelovanje u javnom savjetovanju koje se odvija na službenoj internetskoj stranici projekta European Purpose Project i traje do kolovoza 2021.

Inicijativa Europski projekt sa svrhom nastala je na temelju pozitivnog mišljenja stručnjaka u području javnih politika o Izjavi o načelima koju su u prosincu 2020. potpisali Bolt, Delivery Hero, Glovo i Wolt. Izjava u fokus postavlja inovaciju dostupnu svima, tržište i socijalnu ekonomiju te novi poslovni model. Svoju viziju o regulaciji rada na platformama na službenoj stranici projekta u formi komentara mogu podijeliti i svi zainteresirani građani europskih zemalja.

Osim što su pokrenuli inicijativu, osnivači Bolta, Delivery Heroa, Glova i Wolta obvezali su se do 1. rujna 2021. izraditi kodeks ponašanja te priručnik najboljih korporativnih i regulatornih praksi platformskog rada. Navedeni dokumenti objedinit će mišljenja različitih dionika te će se moći koristiti kao podršku postojećim regulatornim procesima na razini EU-a.

Povodom pokretanja inicijative Markus Villig, suosnivač i direktor Bolta, je istaknuo: „Rad na platformi i ekonomija vezana uz ovaj poslovni model izvor su inovacija, više zapošljivosti te gospodarskog rasta. Kako bismo ih ostvarili, potrebno je razviti ekosustav koji odražava bitne europske vrijednosti. Bolt je predani predvodnik njegovog razvoja i sudjeluje u stvaranju snažnog industrijskog glasa dostavnih platformi koji odražava ove vrijednosti.“

Bolt, Delivery Hero, Glovo i Wolt pozivaju i druge kojima se žele pridružiti ovoj inicijativi da pruže svoj doprinos komentarima na stranici inicijative www.europeanpurpose.com ili e-mailom na [email protected].

Pročitajte još:

DOP

Odlazak u Terme Tuhelj stoga je za ovu djecu bio više od izleta – prilika da stvore neprocjenjiva iskustva i uspomene za čitav život.

Financije

Bolt, prva europska superaplikacija, objavila je dosad najveći krug financiranja u vrijednosti od 628 milijuna eura.

Ekonomija

Osim uvođenja osiguranja tijekom vožnje električnih romobila, Bolt provodi i niz drugih aktivnosti koje imaju za cilj doprinijeti sigurnosti u prometu.

Novosti

U industriji putovanja čak 62 posto ljudi veliku pozornost pridaje cijeni, dok 55 posto putnika prilikom odabira destinacije traži promotivne ponude i uštede, što...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.