Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

PLIVA Hrvatska postala članicom MAMFORCE zajednice

PLIVA se može pohvaliti visokom stopom zadržavanja brojnih stručnjaka čak i u izazovnim vremenima.

MAMFORCE

Nakon brojnih kompanija i javnog sektora, MAMFORCE© zajednici odgovornih poslodavaca pridružuje se i PLIVA Hrvatska d.o.o.,članica Teve, najveće generičke farmaceutske kompanije čije proizvode dnevno koristi više od 200 milijuna pacijenata u svijetu. Kao jedna od vodećih farmaceutskih kompanija Jugoistočne Europe, PLIVA broji više od 2.700 zaposlenih, s nešto većim udjelom žena (59%) u odnosu na muškarce (41%). Standard je Blagici Petrovac Šikić, direktorici ljudskih potencijala PLIVE svečano uručila Diana Kobas Dešković, direktorica tvrtke SPONA CODE.

Dok se brojni poslodavci suočavaju s problemima privlačenja i zadržavanja najboljih talenata uzrokovanih trendovima poput „velike ostavke“ (Big Quit) i „tihog otkaza“ (Quiet Quitting), PLIVA se može pohvaliti visokom stopom zadržavanja brojnih stručnjaka čak i u izazovnim vremenima. Sjajne rezultate koji pokazuju kako PLIVA, ne samo prati nego i aktivno djeluje sukladno svjetskim trendovima odlučili su potvrditi MAMFORCE© evaluacijom te time potkrijepiti standard upravljanja ljudima sukladno najboljim globalnim praksama.

Svoju posvećenost potrebama sadašnjih i budućih zaposlenih PLIVA je pokazala tijekom evaluacijskog procesa ostvarivši izvrsne rezultate u svih šest područja MAMFORCE© procjene, pozicioniravši se tako kao jedna od vodećih organizaciji u području obiteljskih i rodno odgovornih politika, brige i razvoja zaposlenih te odgovornog i inkluzivnog lidershipa. Organizacijska kultura podrške ravnoteži, dobrobiti i wellbeingu odražava se u brojnim primjerima dobrih praksi poput BeneFit Ninja, Zdravo radno mjesto i Migrainefriendly programa koji, riječima Blagice Petrovac Šikić, direktorice ljudskih potencijala PLIVE u središte stavljaju potrebe zaposlenih:

„Sve inicijative koje provodimo u PLIVI nastale su u suradnji s našim kolegama i kolegicama. Redovno provjeravamo njihove potrebe i temeljem povratnih informacija razvijamo aktivnosti u koje uključujemo sve zaposlene. Primjerice tijekom listopada provodimo niz inicijativa kojima osvještavamo i potičemo uvažavanje različitosti i međusobno razumijevanje. MAMFORCE© Standard koji je rezultat dubinske analize načina našeg rada dodatno potvrđuje opravdanost naših nastojanja da radno okruženje prilagodimo  potrebama svih uključenih.“

U evaluaciji praksi raznolikosti i uključenja PLIVA je ostvarila više od 90% bodova u gotovo svim područjima. Najviše se ističe sustav razvoja inkluzivnog lidershipa uz visokih 95% ostvarenih bodova koji je inkrementalan za uvažavanje raznolikosti u radnom okruženju, a ujedno i temelj za upravljanje sukladno načelima održivosti.

„PLIVA  je izvrstan primjer rezultata inkluzivnog lidershipa u praksi. Uz odgovarajuću podršku stručnjaka za ljudske potencijale i dobar sustav upravljanja, menadžeri razvijaju osjetljivost za potrebe zaposlenih što vodi pravičnijim uvjetima rada za sve zaposlene. Takvo radno okruženje otvara mogućnosti svim talentima bez obzira na životnu fazu. PLIVA se tako može pohvaliti sa 70 % žena u menadžmentu što je daleko više od prosjeka globalnih farmaceutskih kompanija i hrvatskog prosjeka od jedne četvrtine članica upravnih odbora.“- izjavila je povodom dodjele MAMFORCE© Standarda Diana Kobas Dešković, direktorica Spona Code konzultantske tvrtke koja već deset godina evaluira, potvrđuje i promovira najbolje prakse raznolikosti i uključenja.

Organizacije koje se odluče na certifikaciju prolaze kroz evaluaciju postojećih poslovnih praksi i iskustva rada zaposlenih. Audit, koji konačno vodi do stjecanja prestižnog MAMFORCE© Standarda, provodi se kako bi se utvrdili izvori nesvjesnih pristranosti na radnom mjestu koje podržavaju stereotipna očekivanja o rodnim ulogama žena i muškaraca. Evaluacija aktualnog stanja omogućuje poboljšanja kako bi se kreirala organizacijska kultura pravičnosti u kojoj svi mogu biti uspješni bez obzira na različitosti i životne okolnosti. Organizacije koje prođu kroz audit i steknu MAMFORCE© Standard imaju bolju produktivnost i veći stupanj inovativnosti zaposlenih zbog pozitivnog utjecaja većeg angažmana te raznolikosti ideja zahvaljujući boljoj rodnoj ravnoteži i općoj raznolikosti.


Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.