Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Pliva otvorila novi pogon vrijedan 100 milijuna dolara

Pliva je danas otvorila novi pogon za proizvodnju suhih oralnih oblika lijekova na proizvodnoj lokaciji u Zagrebu, vrijedan više od 100 milijuna dolara.

Pliva je danas otvorila novi pogon za proizvodnju suhih oralnih oblika lijekova na proizvodnoj lokaciji u Zagrebu, vrijedan više od 100 milijuna dolara.

Novi pogon će prema riječima predsjednika Uprave Plive Tihomira Oreškovića omogućiti bitno povećanje Plivinih kapaciteta u proizvodnji tableta i kapsula i povećati izvoz, s obzirom da je najveći dio proizvoda namijenjen međunarodnim tržištima.

Investicija vrijedna više od sto milijuna dolara, koja omogućuje otvaranje 200 radnih mjesta i povećava Plivine i Tevine kapacitete za dvije milijarde tableta godišnje ili za 25 posto, uz gradnju novih pogona obuhvaća i preseljenje postojećih pilot postrojenja za proizvodnju tableta u novi pogon te značajno povećanje kapaciteta za proizvodnju sterilnih oblika lijekova.

Budući da će se u novom pogonu uglavnom proizvoditi lijekovi za tržište SAD-a i Europske unije, komercijalna proizvodnja započet će neposredno nakon odobrenja američke regulatorne agencije FDA i drugih regulatorni tijela.

Osnovna obilježja novog pogona su inovativna tehnologija i trenutno najmodernija proizvodna oprema na svijetu, rekao je Orešković.

Ujedno je najavio novo Plivino ulaganje od 20 milijuna dolara u proizvodnju sterilnih oblika lijekova koje će omogućiti proizvodnju injekcija koja djeluju mjesec dana, što bitno olakšava pacijentima, te otvaranje Tevina financijskog centra za Europu u Zagrebu.

Govoreći na otvaranju novog pogona Plive predsjednik Vlade Zoran Milanović kazao ja kako je uloga Vlade ispunjena ako nije previše stajala na putu realizaciji investicije te istaknuo nadu da će budući ulagački projekti teći brže i trajati kraće.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Branko Grčić rekao je kako Plivin projekt pokazuje da međunarodne tvrtke i globalne kompanije nalaze interesa investirati u Hrvatskoj te da Plivini planovi za daljnje investiranje govore da je Hrvatska prepoznata kao lokacija za vrijedne projekte.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak ocijenio je da su znanje i poslovnost Plivinih stručnjaka vrlo brzo ostvarili investiciju, nakon što je država učinila svoje, u pogledu dozvola.

Nije istina da u Hrvatskoj ništa ne valja, ljudi iz Plive i Teve često prezentiraju Hrvatsku u pozitivnom svijetu. Teva nikad ne bi odlučila investirati u Hrvatskoj da nije imala kvalitetnu upravu u Plivi, državu koja je pratila investicije i znanje i reference Plive, rekao je Vrdoljak.

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Hrvatska kuna uskoro se pridružuje njemačkim markama, francuskim francima i talijanskim lirama te postaje jedna od mnogih papirnatih valuta koje su sada samo dio...

Ljudski resursi

Ove godine božićnicu očekuje 72% ispitanika, što je nešto manje nego prošle godine, kada je istu očekivalo 74% građana.

Ekonomija

Prema novim podacima Jeftinije.hr, portala za usporedbu cijena u web trgovinama ove je godine zabilježen manji pad potražnje za vrijeme Crnog petka i to...

Financije

Svatko od nas bi trebao na vrijeme razmišljati o mirovini, iako se ponekad čini da je mirovina daleko ili da po tom pitanju ne...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.