Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Industrija

Plovidba Kupom na autentičnoj žitnoj lađi

žitni put

Rijeke su oduvijek bile simbol povezivanja, ali i borbe s prirodom. Stoga možda i nije slučajnost što se pet hrabrih žena iz Društva „Zvono uz Kupu“ odlučilo za osmišljavanje i provedbu projekta čiji je cilj oživjeti povijesni trgovački put rijekom Kupom, poticati razvoj lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i stvoriti posve novo turističko žarište. Generalni cilj Društva je promicanje kulture i kvalitete života na selu i očuvanja njegovih prirodnih, kulturnih vrijednosti i potencijala.

Projekt „Žitni put“ svim će turistima omogućiti jedinstveni doživljaj – plovidbu niz rijeku Kupu u posebno izrađenoj lađi iz doba kada je Karlovac bio najvažnije trgovačko i tranzitno središte između kontinentalne i primorske Hrvatske. Današnja Karlovačka županija povijesno je bogato područje, ali nažalost mnogo toga je zaboravljeno i zanemareno u procesu migracije stanovništva u veće sredine. Upravo je to bio i poticaj za osnivanje udruge i preuzimanje inicijative, kako bi se oživjela bogata prošlost i stvorili temelji za gospodarski i turistički napredak. Dugoročni cilj je širenje projekta na susjedne županije, što otvara mogućnost izravnog i neizravnog zapošljavanja lokalnog stanovništva.

„Mnogo truda i rada stoji iza ovog pothvata. U planu nam je potaknuti turizam i ugostiteljstvo, kao i gospodarsku djelatnost u cjelini. Veliki potencijal leži u obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, kulturno umjetničkim društvima, obrtnicima, volonterima, trgovcima, ali i školama. Osobito smo sretni što su nas podržali brojni partneri: Općina Pokupsko, Grad Karlovac, čak 4 županije i partneri iz susjedne Bosne i Hercegovine.“ – izjavila je Jasmina Cvetković Braim, predsjednica Društva.

Rečička snaša

Rečička snaša

Prva plovidba lađom za otprilike 60 putnika, kao i službeni početak ove bogate turističke ponude, očekuje se početkom lipnja te će uključivati i posjet različitim lokalitetima.

Kako bismo u cijelosti zadovoljili želje turista, pripremili smo različite turističke ture koje će obuhvatiti sve bogate kulturne i prirodne ljepote ovog kraja. Posjetitelji će tako moći obići grad Karlovac i njegove povijesne znamenitosti kao što su Muzej Domovinskog rata, etnografsku zbirku u Rečici, Karlovačku zvijezdu i druge atrakcije. Pokupsko-sisačka tura obuhvatit će obilazak župne crkve, centra tradicijske kulture Letovanić, Lonjsko polje i Čigoč. Osim navedenog, organizirat će se i obilazak svih županija uključenih u projekt. Cilj nam je posjetiteljima ponuditi idealnu ponudu za aktivnosti kao što su edukativni seminari, ljetne škole za djecu i mlade, organizaciju glazbenih događaja, teambuildinge i slično. Iznimno se veselimo prvoj plovidbi.“ – zaključila je Jasmina Cvetković Braim, predsjednica društva.

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.