Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Po prvi put Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru

Sajam stipendija i visokog obrazovanja organizira se s ciljem olakšavanja pristupa visokom obrazovanju za sve građane Hrvatske te u svrhu uspješnijeg završetka započetog studija.

Institut za razvoj obrazovanja i Grad Zadar organiziraju prvi Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru. Sajam će se održati 16. svibnja 2017. od 11.00 do 17.00 sati u prostoru Arsenala. Posjetitelji Sajma u Zadru moći će na jednom mjestu pronaći sve informacije i usluge ključne za uspješnu prijavu na stipendije i studijske programe u Hrvatskoj i inozemstvu. Više informacija o Sajmu dostupno je na službenoj internetskoj stranici stranici Stipendije.info (www.stipendije.info/hr/sajam) i na Facebook stranici Tražim stipendiju (www.facebook.com/trazim.stipendiju).

Sajam stipendija i visokog obrazovanja organizira se s ciljem olakšavanja pristupa visokom obrazovanju za sve građane Hrvatske te u svrhu uspješnijeg završetka započetog studija. Stipendije znatno olakšavaju studiranje jer pomažu u pokrivanju studijskih troškova, a određene društvene skupine se mogu stipendijama dodatno motivirati da pristupe i uspješno završe studij. Na prvom Sajmu u Zadru bit će predstavljen velik broj dostupnih stipendija za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu koje dodjeljuju različite institucije. Tako će se 16. svibnja predstaviti izlagači poput veleposlanstva i inozemnih kulturnih centara, nevladinih udruga, zaklada i tvrtki. Na Sajmu će sudjelovati više od 25 izlagača iz Hrvatske i čak 8 zemalja Europe i Sjeverne Amerike: Austrija, SAD, Njemačka, Francuska, Italija, Švicarska, Slovenija te Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Institut za razvoj obrazovanja u partnerstvu s Gradom Zadrom po prvi puta organizira sajam ovakve vrste na području Zadra te Zadarske županije. Grad Zadar je izvrstan primjer lokalne uprave koja financijski potpomaže i stipendira različite kategorije učenika i studenata, a neke od njih su deficitarna zanimanja, izniman uspjeh u školovanju te slabiji socio-ekonomski status. Zbog toga će Grad Zadar, kao domaćin Sajma, putem info-pulta i predavanja informirati građane o stipendijama za učenike i studente na području Zadra.

U sklopu programa Sajma, pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra, Joso Nekić, i voditeljica Odsjeka za školstvo Grada Zadra, Ivana Guglielmini, održat će predavanje pod nazivom „Stipendije Grada Zadra – Potičemo izvrsnost“ u periodu od 12.15 do 12.45 sati. O studentskoj mobilnosti na Sveučilištu u Zadru, od 12.45 do 13.30 sati, govorit će prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Zadru Nedjeljka Balić Nižić, voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zadru Maja Kolega te studenti Filip Cirkvenčić i Valentina Buzuk koji će posjetiteljima Sajma ispričati svoje iskustvo studentske razmjene u inozemstvu. Cjelokupan program Sajma dostupan je na sljedećoj poveznici: bit.ly/2qe4DeZ.

Pored navedenih partnera iz Zadra, na Sajmu stipendija će svoje stipendije i studijske programe  predstaviti i niz drugih sveučilišta, veleučilišta, visokih škola, ali i zaklada, udruga, tvrtki i drugih institucija. Tako će Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH predstaviti svoje programe stipendiranja putem kojih se dodjeljuje najveći broj stipendija za studij u Hrvatskoj. Detaljan popis svih izlagača možete pronaći ovdje: bit.ly/2phe4HP.

Posjetitelje očekuju i razna korisna predavanja, radionice, nagradne igre i ostali zanimljivi sadržaji. Kako je izgledao prošlogodišnji Sajam možete vidjeti u videu (https://vimeo.com/207123957).

 

Pročitajte još:

Edukacija

Znate li da Ruska Federacija godišnje osigurava 15.000 slobodnih, u potpunosti financiranih mjesta namijenjenih inozemnim studentima?

Edukacija

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) nositelj je projekta financiranog iz Europskog socijalnog fonda (ESF) pod nazivom „EDUpolicy LAB – društveno korisnim učenjem do jednakih...

Edukacija

Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH će na ovogodišnjem Sajmu stipendija i visokog obrazovanja predstaviti veliki broj novih stipendija koje dodjeljuje studentima lošijeg socio-ekonomskog statusa...

DOP

Predstavnice IRO-a govorit će o ulozi i aktivnostima organizacije predane napretku visokog obrazovanja i stvaranju društva znanja, prvenstveno kroz provedbu nacionalnih i EU projekata...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.