Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Počeli upisi na IT i poslovne akademije edukacijskog centra New Horizons

Počeli su upisi na IT i poslovne akademije, od kojih posebno ističemo akademije Business, Project Management, Marketing te Sales, u edukacijskom centru New Horizons, najvećem takve vrste na svijetu, pa smo zamolili Tajanu Ćurko, voditeljicu New Horizons u Hrvatskoj, da nam objasni po čemu je taj centar jedinstven i zašto su njegove edukacijske metode toliko prihvaćene i revolucionarne.

Počeli su upisi na IT i poslovne akademije, od kojih posebno ističemo akademije Business, Project Management, Marketing te Sales, u edukacijskom centru New Horizons, najvećem takve vrste na svijetu, pa smo zamolili Tajanu Ćurko, voditeljicu New Horizons u Hrvatskoj, da nam objasni po čemu je taj centar jedinstven i zašto su njegove edukacijske metode toliko prihvaćene i revolucionarne.

– Dodatno obrazovanje iznimno je bitno u svakoj profesiji. Svakim danom rađaju se nove tehnologije i da biste opstali na tržištu, morate stalno ulagati u sebe i svoje znanje. I sama odlazim na stručna usavršavanja, nedavno sam upisala MBA (Master of Business Administration). Oduševljava me rad u dinamičnoj kompaniji kao što je New Horizons i svoj posao smatram izazovom i prilikom za cjeloživotno učenje. Podržavam taj trend i pozivam čitatelje vašeg portala da se i oni dodatno obrazuju u našem centru.

Kako je počela suradnja New Horizonsa i Infinitas grupe?

– New Horizons vodeći je IT i poslovni edukacijski centar na svijetu. Od osnutka do danas odškolovao je više od 27 milijuna ljudi, što je golem know-how. Surađuje sa svjetskim korporacijama i jedan je od najvećih edukcijskih centara koji rade za američku vladu. Iznimno smo ponosni što je na natječaju za master-franšizu upravo Infinitas grupa u Hrvatskoj dobila priliku da predstavlja ime New Horizons. Kontrole su rigorozne, ali ona slijedi naše kriterije, stroge naputke na osnovi kojih i mi i klijenti postajemo sve bolji.

New Horizons poznat je po inovativnim metodama učenja?

– New Horizons godinama razvija i usavršava metode učenja, ali i pristup polaznicima. Važno je da se za svakog polaznika napravi plan učenja, da se prati njegov napredak. Polaznici imaju različite pristupe učenju; neki radije slučaju klasičan trening u učionici, uz mogućnost druženja s drugim ljudima, a nekima je ugodnije učiti u miru i tišini. Za njih je idealno učenje online. New Horizons ima zaista velik izbor seminara, online-knjiga, članaka, od osnovnih office-seminara do specijalističkih Ciscovih i Microsoftovih seminara.

O tome se u posljednje vrijeme često govori. Što je učenje s mentorom? Koje su njegove prednosti?

– Učenje s mentorom nova je metoda učenja koju su osmislili naši stručnjaci. Popularna je u inozemstvu, a i u Hrvatskoj imamo sve više upita za takav način izvođenja nastave. U tome smo, ističem, bili prvi u svijetu i zato imamo mnogo iskustva. Polaznik sluša snimljena videopredavanja, a predavač je stalno u učionici, usmjerava ga, pomaže mu da riješi vježbe, odgovara na pitanja… Riječju, mentorira. Prednosti su što ne morate čekati da se skupi grupa za određeni seminar, što ne morate slušati predavanja po striktnom rasporedu nego ga sami sastavite i učite onako kako vam odgovara. Često se recimo dogodi da se zbog nedovoljnog interesa za pojedinu grupu seminar otkaže. Čak i ako se skupi grupa, zna se dogoditi da baš tada zbog poslovnih obveza ne možete sudjelovati. Ovo je jedinstvena mogućnost da odslušate seminare na koje ste čekali mjesecima, pa i godinama. New Horizons u ponudi ima više od 200 seminara koje možete početi slušati odmah. Pozivamo zainteresirane da se jave kako bismo im besplatno demonstrirali seminar koji žele, ali i kako bismo ih uvjerili da smo doista jedinstveni na tržištu.

A eduakcija online?

– Kako sam spomenula, New Horizons ima u ponudi stotine seminara, od Microsofta, ECDL-a, Adobea, Ciscoa, ITIL-a, Project Managementa do poslovnih vještina. Uz seminare dobijete vježbe, pristup online-knjižnici i brojnim resursima koji će vam pomoći da što bolje naučite i zapamtite gradivo.

Tko su vaši predavači?

– To je ono što najviše ističemo i čime se najviše ponosimo. Svi su naši IT predavači certificirani međunarodno priznatim certifikatima MCSA (Microsoft Certified System Administrator), MCSE (Microsoft Certified Systems Engineer), MCT (Microsoft Certified Trainer), CCNA (Cisco Certified Network Associate), CEH (Certified Ethical Hacker) te znanjem i iskustvom mogu jamčiti vrhunsku uslugu i najzahtjevnijim korisnicima. Predavači poslovnih seminara također su stručnjaci u području u kojem predaju te tako omogućuju da na predavanjima prođete niz zanimljivih case studyja koji će vam lakše predočiti teoriju.

Što su tečajevi upravljanja poduzećem?

– Upravljanje poduzećem složen je proces i zahtijeva određenu razinu znanja na nekoliko područja. Upravo smo zato u suradnji s našim stručnjacima osmislili akademije koje sadržavaju niz tematski povezanih cjelina i osposobljavaju polaznika za određene uloge u poduzeću. Program sadržava opća znanja poput menadžerskog vodstva, upravljanja ljudima, motivacije zaposlenika, komunikacijskih i pregovaračkih vještina do izrade poslovnog plana koja bi svaki poduzetnik i menadžer trebao imati. Osim Business-akademije, nudimo i specijalizirane akademije za prodaju, marketing i Project Management.

Kolika je mogućnost pronalaska boljeg posla, napretka ili promjene karijere nakon odslušanih seminara?

– Ulaganjem u edukaciju polaznici definitivno povećavaju konkurentnost na tržištu rada. Kad koga zapošljavam, uvijek mi je važno, bez obzira na formalno obrazovanje, da je osoba spremna ulagati u svoje znanje, da želi poboljšati vještine, unaprijediti informatička znanja… Poslodavcu će sigurno veći interes pobuditi potencijalni posloprimac koji posjeduje informatička znanja, aktivno se služi barem jednim stranim jezikom, ima pregovaračke vještine i odličan je u komunikaciji. Nažalost, rijetki su sretnici koji imaju urođene sve te vještine. Ali zato učenjem i praksom sigurno možete doći do željenih rezultata.

Većina edukacijskih škola profilira se za informatičku ili poslovnu edukaciju. Kako to da u ponudi imate jedno i drugo?

– Misija edukacijskog centra New Horizons jest biti centar izvrsnosti. Cilj nam je svakom našem klijentu „skrojiti” edukacijski plan po mjeri, omogućiti mu maksimalnu uštedu novca i vremena, ponuditi inovativna i pouzdana rješenja koja će mu omogućiti da kvalitetnije, sigurnije i brže obavlja posao, a time i stekne konkurentsku prednost na tržištu. Aktivna suradnja s korisnicima, izvrsnost u rješavanju i najkompleksnijih problema te individualni pristup svakom klijentu jamstvo su kvalitete, pouzdanosti i uspjeha – zaključila je naša sugovornica.

Napisao

Pročitajte još:

Edukacija

Ove godine jedna od značajnijih tema na CUC-u bila je Pristupačnost i asistivne tehnologije, u sklopu koje je predstavljena uloga asistivne tehnologije u radu...

Edukacija

IEEE studentski ogranak Sveučilišta u Rijeci organizira projekt pod nazivom “Women in Engineering”, čiji je cilj inspirirati i potaknuti žene na stručni te društveni...

Edukacija

Predavači su eksperti u prodajnim disciplinama za B2B i B2C prodaju koji sudionicima konferencije prezentiraju novitete u prodajnom sektoru, ali i nadograđuju njihova znanja...

Edukacija

Raise the Bar strateška je platforma Coca-Cole HBC Adria koja od 2019. godine djeluje s ciljem povećanja kvalitete obrazovanja radne snage u ugostiteljstvu i...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.