Još samo dva tjedna dijele nas od najvećeg eno–gastro festivala Dalmacije, Dalmacija Wine Expa. Po šesti puta za redom, okupit će gotovo sve vodeće proizvođače vina, delikatesa i maslinovih ulja, predstavnike vrhunskih restorana i hotela, top kuhare, te uglednike poslovne, političke i kulturne scene. Tako će 24. i 25. travnja 2015. u Splitu – Hotel Radisson Blu – svi posjetitelji moći uživati u vinima prestižnih vinara iz cijele Dalmacije te nekolicini najkvalitetnijih iz svih drugih vinskih regija Hrvatske i inozemstva.
Poseban naglasak stavljen je na poslovni segment festivala. Iz tog razloga, prvi dan od 11 – 15 h rezerviran je isključivo za poslovne posjetitelje, te će vinari imati priliku neometano komunicirati s više od 100 akreditiranih F&B managera, sommeliera, predstavnika restoratera, ugostitelja, chefova, distributera, izvoznika, specijaliziranih novinara i vinskih blogera i uspostaviti nove poslovne veze.
Kako je ukazivanje na nužnost kontinuirane edukacije jedan od ciljeva festivala, oba dana festivala popraćena su nizom zanimljivih predavanja i radionica. Od premijernog kušanje selekcije ponajboljih plavaca s cijenjenih položaja širom Dalmacije, poput Dingača ili Ivana Dolca, s ciljem procjene kvalitete, stila i potencijala za odležavanje 2012. godišta, preko Furešta u Dalmaciji, radionice koja uzima neke od najpoznatijih i najraširenijih svjetskih sorti – kao što su chardonnay, merlot, grenache, cabernet sauvignon, syrah… – i promatra kako su se udomaćile na različitim lokacijama u Dalmaciji, što su dobile, što izgubile, te kakav im je potencijal, pa sve do interaktivne radionice u organizaciji Wine Academy Croatia koja odgovara na pitanje zašto je važno isticati godine berbe na vinskoj listi, gdje će polaznici imati priliku slijepo kušati 6 uzoraka vina i detaljno ih analizirati uz pomoć WSET sistematskog pristupa kušanju.
Popis ostalih radionica, kako i detaljni program ovogodišnjeg Dalmacija Wine Expa pogledajte na službenoj stranici festivala: http://www.dalmacijawineexpo.com/hr/novosti.html