Počinju pretprijave za STEM Games

Počinju pretprijave za STEM Games – međunarodno studentsko STEM natjecanje u znanju i sportu. Ovo događanje održava se po prvi puta u Europi, u Poreču od 8. do 13. svibnja 2018. Više od tisuću natjecatelja STEM Gamesa očekuje natjecanja u znanju i sportu te edukativni i zabavni program. Pretprijave traju do 25. ožujka 2018., nakon čega će fakulteti do 8. travnja odabrati svoje predstavnike među prijavljenima.

Studenti se na STEM Gamesima mogu natjecati u sportu i u znanju. Natjecanje iz znanja odvijat će se u četiri STEM Arene – svaka Arena suočit će natjecatelje sa zadatkom iz jednog od područja STEM-a.  Svaka Arena imat će podtemu povezanu s generalnom temom.

NextGen Society

Generalna tema STEM Gamesa 2018 je NextGen Society kojom se pred natjecatelje stavlja izazov promišljanja o svemu što budućnost i razvoj tehnologije donosi i na koji će način tehnološki napredak promijeniti društvo u kojem živimo.

U sportskom natjecanju, studenti će imati priliku braniti boje svog fakulteta u jednoj od 9 sportskih disciplina (futsal, košarka, rukomet, odbojka, odbojka na pijesku, stolni tenis, veslanje, kros, šah).

Za opuštanje od natjecateljskog dijela očekuje vas  zabavni program. Kako biste se upoznali što bolje sa stanjem znanosti, inženjerstva i poduzetništva STEM zajednice, unutar edukativnog dijela programa očekuju vas predavanja, radionice i demonstracije projekata.

Luka Fućek, osnivač STEMI-ja, dao je svoju podršku STEM Gamesima i pozvao studente da se prijave. “Kako bolje podići razinu suradnje studenata ovog dijela Europe nego upoznavanjem kolega iz srodnih područja te formiranjem interdisciplinarnih natjecateljskih timova koji su čvrsta osnova za razvoj budućih projekata. Naravno, ništa ne bi imalo smisla bez sportskih natjecanja i dobre zabave! Preko 1000 studenata na jednom mjestu. Svi prisutni kako bi se natjecali, stvarali i dobro proveli. Definitivno mjesto na kojem bi se volio naći kao student.”

Vedranu Miholić, direktoricu prodaje u CROZ d.o.o. i jednu od istaknutijih žena u STEM području u Hrvatskoj, oduševila je ideja i koncept STEM Gamesa. “Iznimno me raduje događaj koji će potaknuti studente da u ugodnom okruženju zajedno bruse suradnju i nove načine razmišljanja. Vjerujem kako ćemo u godinama koje dolaze slušati o sjajnim uspješnim pričama koje su rezultat upravo ideja nastalih na STEM Gamesima ili tvrtki koje su nastale jer su se ljudi upoznali kroz (e)sportske aktivnosti u Poreču.”

Prijaviti se možete do 25. ožujka 2018. na službenoj web stranici, a više o STEM Gamesima možete doznati i na našoj Facebook stranici.

Podijeli

Odgovori

Top