Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Podatkovni centar Križ vlasnik ANSI TIA-942 certifikata

TIA 942 TIER3 standardizacija Podatkovnom centru Križ te Hrvatskoj otvara mogućnost poslovne suradnje s prestižnim svjetskim tvrtkama i institucijama, posebno onima koje zbog specifičnosti poslovanja imaju iznimno stroge zahtjeve na sigurnost, osjetljivost i raspoloživost svojih poslovnih informacija.

Dvije godine od početka projekta nadogradnje, Podatkovni centar Križ postao je vlasnik ANSI TIA-942 certifikata. Riječ je o jednom od najstarijih i najcjenjenijih inženjerskih svjetskih standarda, a postupak certifikacije provodi američki Uptime Institute.

Ovaj prestižni certifikat predstavlja jamstvo i najzahtjevnijim klijentima da će njihova informacijska infrastruktura i poslovne informacije smještene u tehnološki najnaprednijem podatkovnom centru u ovom dijelu Europe biti uvijek sigurne i dostupne tijekom cijele godine.

 „Naš podatkovni centar u Jastrebarskom jedini je podatkovni centar u Hrvatskoj ali i ovom dijelu Europe koji zadovoljava zahtjeve TIER3 razine. Ovo je nastavak uspješnog poslovanja Podatkovnog centra Križ. Osim ove formalne potvrde kvalitete naše usluge o tome govori i činjenica da su neki naši klijenti s nama od samog otvorenja 2012. godine. Trenutna popunjenost centra je 75 posto, a ako pogledamo potražnju vjerojatno je da će do kraja godine ona biti 100 posto. Riječ je većinom o klijentima iz bankarske industrije, sektora osiguranja i makro poduzetništva. Ovo je veliki uspjeh, ne samo za Hrvatsku IT industriju već i za gospodarstvo u cijelosti jer Hrvatska je ovim standardom čvrsto pozicionirana na svjetskoj karti data centara„ – izjavio je Krešo Troha, predsjednik uprave Podatkovnog centar Križ.

TIA 942 TIER3 standardizacija Podatkovnom centru Križ te Hrvatskoj otvara mogućnost poslovne suradnje s prestižnim svjetskim tvrtkama i institucijama, posebno onima koje zbog specifičnosti poslovanja imaju iznimno stroge zahtjeve na sigurnost, osjetljivost i raspoloživost svojih poslovnih informacija.

Marijan Lalić, koji je vodio projekt izgradnje i certificiranja zaključuje: „Zadovoljenjem svih TIER3 zahtjeva ovog vrlo detaljnog inženjerskog standarda Podatkovni centar Križ u svom podatkovnom centru u Jastrebarskom jamči sigurnost i dostupnost poslovnih informacija tijekom cijele godine, dvadeset četiri sata, svaki dan. Točnije, samo 1,6 sati godišnje može imati minimalna odstupanja u uvjetima rada korisnikove opreme, primjerice temperaturi i vlazi unutar prostora. Najvažnija činjenica, kad govorimo o ovom certifikatu, je ta da je naš podatkovni centar tako dizajniran i izveden da se svaki, pa i najmanji dio infrastrukture ili nekoga uređaja, bez obzira radi li se o energetici, strojarstvu, informacijskoj infrastrukturi, sustavima nadzora i sigurnosti, mora moći održavati na način da nikako utječe na neprekinut i stalni rad korisnikove opreme. To se postiže na temelju zadovoljavanja svih elemenata standarda poput vrlo detaljne i strogo propisane dokumentacije, dizajna prostora i prostornih uvjeta okoline, izvedbom specijalnim materijalima i opremanjem najmodernijim uređajima, te jasno propisanim operacijama koja uključuje jasan plan preventivnog i korektivnog održavanja. Naravno i svakodnevnom edukacijom zaposlenika.”

Osim ovoga inženjerskog certifikata vrlo je važno standardizirati kvalitetu upravljanja, informacijsku sigurnost i ekologiju i zaštitu okoliša, odnosno opće i specijalne ISO standarde koji su također implementirani u našem Podatkovnom centru. To je vrlo složeno i zahtjevno i zato u svijetu ima jako puno podatkovnih centara, ali istovremeno jako malo onih koji zadovoljavaju visoku razinu TIER3 standarda.

Preporučujemo

Novosti

Svjetsko tržište aplikacija za mobilne uređaje iz godine u godinu rapidno raste. Do 2014. godine predviđa se kako će dosegnuti nevjerojatnih 58 milijardi dolara.

Izdvojeno

Kratice su u poslovnom svijetu postale dio svakodnevne komunikacije, a engleske skraćenice gotovo su u potpunosti zamijenile nekadašenje nazive kojima smo se koristili prije...

Financije

Većini ljudi primamljiva je pomisao da iz svog naslonjača mogu pratiti tržište, ulagati i, naravno, zarađivati.

Izdvojeno

Malo čiji sandučić elektronske pošte ne krije barem jednu odbijenicu poslanu nakon testiranja ili razgovora za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.