Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komentari

Poduzetništvo primorano na sve brže prilagodbe

Hrvatski poduzetnici trebaju biti spremni na brze prilagodbe promjenama! Složni su oko toga domaći poduzetnici čije tvrtke uspješno posluju desetljećima.

Hrvatski poduzetnici trebaju biti spremni na brze prilagodbe promjenama! Složni su oko toga domaći poduzetnici čije tvrtke uspješno posluju desetljećima.

Među onima koji će svoja iskustva iznijeti na skorašnjoj konferenciji Poduzetnički mindset, je Vjekoslav Majetić, predsjednik Nadzornog odbora i vlasnik tvrtke DOK-ING.

„Tvrtka je osnovana 1991. godine i u ove smo 32 godine pretrpjeli mnoštvo promjena i prilagodbi našeg društva novonastalim situacijama. Na naše su poslovanje i podršku poslovanju, među ostalima, utjecale promjene vlada, ulazak Hrvatske u NATO i Europsku uniju, promjene valuta, pandemija bolesti COVID-19, potres i na kraju rat u Ukrajini! Kroz sve to uglavnom smo se dobro snalazili i održavali proizvodnju. Kod nas kao u razvojnoj firmi svaki dan ima novih događaja i proizvoda. Nedavno smo završili novi funkcionalni prototip postrojenja za preradu organskog otpada s finalnim produktom procesa dobivanja vodika”, kazao je Majetić, osnivač DOK-ING-a i EY Poduzetnik godine.

Vjekoslav Majetić

Njegova tvrtka trenutačno zapošlja gotovo 230 ljudi, no broj zaposlenih joj u posljednje vrijeme kontinuirano raste.

Hrvatsku, kao i svaku drugu zemlju, smatra zemljom prilika, no na poduzetniku je, kaže, da te prilike prepozna i pokuša ih realizirati u skladu s podrškom kojom raspolaže.

S njim se slaže Ognjen Bagatin, utemeljitelj konferencije Poduzetnički mindset.

„Stalna na tom svijetu samo mijena jest! Hrvatsko poduzetništvo doslovce živi riječi Petra Preradovića. Iako nam geopolitičke, tehnološke i ekonomske promjene stvaraju izazove, u tim promjenama trebamo vidjeti prilike! Poduzetnički mindset je kreativan i inovativan. Baš zahvaljujući tome poduzetnici i u najtežim vremenima stvaraju nove vrijednosti. Hrvatska je sada i u uzlaznoj putanji zbog ulaska u Schengensko područje i euro zonu te velikog iznosa koji joj stoji na raspolaganju iz EU fondova… Neke su to od činjenica koje hrvatski poduzetnici pretvaraju u prilike“, istaknuo je Bagatin.

Hrvatske poduzetničke priče koje mogu poslužiti kao nadahnuće drugima, bit će ispričane na konferenciji Poduzetnički mindset u utorak 10. listopada 2023. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Konferenciju organizira medijska platforma Poduzetnik, uz programskog partnera EY Hrvatska i partnera Visoko učilište Algebra.


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.