Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Pogledajte Vladin investicijski plan do 2015.

Kao ključna pretpostavka ostvarenja realne stope gospodarskog rasta u 2013. godini na razini od 1,8% jest rast agregatne razine investicija po realnoj stopi od 11,5%, stoji u dokumentu

Kao ključna pretpostavka ostvarenja realne stope gospodarskog rasta u 2013. godini na razini od 1,8% jest rast agregatne razine investicija po realnoj stopi od 11,5%, stoji u dokumentu

Vlada RH je na svojim web stranicama objavila dokument pod nazivom “Pokretanje novog investicijskog ciklusa u Republici Hrvatskoj u mandatu od 2012.-2015. s posebnom analizom za 2013. godinu”.

U navedenom dokumentu navodi se i projekcija realnog rasta BDP-a za 2013. godinu od 1,8 posto, javlja poslovni.hr.

Kao ključna pretpostavka ostvarenja realne stope gospodarskog rasta u 2013. godini na razini od 1,8%  jest rast agregatne razine investicija po realnoj stopi od 11,5%, stoji u dokumentu.

Vlada predstavlja rast investicija javnog sektora 3.033 milijuna kuna kroz centralni proracun, te 4.185 milijuna kuna kroz javna poduzeća.

Potpredsjednik Vlade branko Grčić predstavio je u Banskim dvorima plan za pokretanje investicijskog ciklusa do 2015. Vladine projekcija za iduću godinu je rast BDP-a od 1,8 posto.  Grčić je objasnio i kako to namjeravaju učiniti:

“Dakle rast investicija, dosta optimistično, 11,5 posto realno, uz barem održavanje potrošnje građana, dakle osobne potrošnje na istoj razini i očekivani oporavak izvoza ukoliko naravno dođe do bitne pretpostavke, a to je oživljavanje gospodarstava u europskim zemljama, posebno u onima koje su partneri RH”, kazao je Grčić.

 

Napisao

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.