Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Pokrenuta je Uplift akademija+, edukacija koja lokalnim dužnosnicima i službenicima pruža mogućnost stvaranja perspektivnijih sredina diljem Hrvatske

Uplift akademija+ je primarno usmjerena na edukaciju iz područja digitalne transformacije i pismenosti, zelene tranzicije i upravljanja podacima koja mogu unaprijediti javne usluge u lokalnim zajednicama.

Kroz projekt Uplift, Mastercard već tri sezone uspješno educira mikro, male i srednje poduzetnike dajući im znanja i iskustva koja su potrebna za njihovo održivije i prilagodljivije poslovanje. Osim sadržajno kroz stranicu uplift.hr, poduzetnici se educiraju i kroz Uplift akademiju, edukativni program koji provodi Algebra. A kako bi poduzetnici imali okruženje u kojem će njihov poslovni rast biti prepoznat i koristan, potrebna je lokalna zajednica koja im pruža potporu u tom razvoju. U središtu svakog društva stoji sinergija između vlasti i stupova lokalnog gospodarstva – mikropoduzeća te malih i srednjih poduzeća.

Prepoznajući ovu povezanost, Mastercard je u suradnji s Algebrom odlučio pokrenuti Uplift akademiju+, edukaciju namijenjenu dužnosnicima i službenicima općina, gradova i županija diljem Hrvatske.

Edukacija uživo uz izvannastavna druženja

Uplift akademija+ je primarno usmjerena na edukaciju iz područja digitalne transformacije i pismenosti, zelene tranzicije i upravljanja podacima koja mogu unaprijediti javne usluge u lokalnim zajednicama. Uz ove segmente, program će pokrivati i dodatna područja kao što su umjetna inteligencija, održivi projekti, održive financije i slično. Polaznici će ovladati praktičnim vještinama čime će izravno doprinijeti rastu svojih lokalnih zajednica.

Svi moduli programa će se održavati u prostorijama Algebre u Zagrebu, od siječnja do travnja 2024. Uplift akademija+ uključivat će ukupno četiri dvodnevna termina (dinamikom jednom mjesečno), s osam sati edukacije svaki dan. Osim edukacija, Akademija će uključivati i izvannastavna druženja s ciljem razmjene kontakata i umrežavanja među polaznicima. 

„Visoko učilište Algebra već 25 godina aktivno promišlja mogućnosti primjene digitalnih tehnologija u raznim aspektima društva. Upravo na tim iskustvima izradili smo program edukacije usmjeren na to da praktično pokaže i pojasni digitalne mogućnosti za razvoj javnih usluga u lokalnim zajednicama, koje pripremaju vizije razvoja, a koje pak moraju uključiti i razvoj digitalnih usluga za poduzetnike i građane u sredinama u kojima žive i djeluju. Digitalna ekonomija ima snažno uporište u podacima koji se prikupljaju i obrađuju te otvara mogućnost za niz unapređenja koja u konačnici donose efikasnije, transparentnije i svrsishodnije usluge. Edukacija će omogućiti procjenu vlastite razine digitalne zrelosti, razumijevanje o mogućim smjerovima razvoja te procjenu vremena koje je potrebno do prvih rezultata, sve kao preduvjete održivosti“, ističe izv.prof.dr.sc. Leo Mršić iz Algebre.

Transformacija hrvatske javne uprave

Prijave za Uplift akademiju+ traju do 15. prosinca 2023., a maksimalan broj polaznika je 20. Kriteriji za odabir kandidata su geografska zastupljenost kao i zastupljenost polaznika različitih jedinica lokalne samouprave, kvaliteta odgovora u prijavnom obrascu te doprinos lokalnoj zajednici. Pravilnik o Uplift akademiji+ dostupan je OVDJE, a prijavni obrazac OVDJE.

„Naziv Uplift akademija+ u kontekstu edukacije za lokalne i regionalne dužnosnike i službenike simbolički odražava širenje utjecaja i dometa našeg originalnog projekta Uplift. Dok je Uplift akademija usredotočena na edukaciju mikro, malih i srednjih poduzetnika, primarno u sektorima turizma i ugostiteljstva, Uplift akademija+ predstavlja proširenje ciljane publike na one koji su u poziciji oblikovati uvjete u kojima poduzetnici posluju, odnosno na dužnosnike i službenike“, ističe Gea Kariž, direktorica Mastercarda u Hrvatskoj. Napominje i da je vizija Mastercarda država u kojoj lokalne zajednice kreiraju optimalno okruženje za inovacije, investicije i rast što je bio poticaj za stvaranje Uplift akademije+.

U svijetu gdje se tehnologija brzo mijenja, stalno usavršavanje znanja postaje ključno. Naša misija je osposobiti dužnosnike da budu na čelu tih promjena, pretvarajući inovacije u stvarne, opipljive rezultate za svoje zajednice“, zaključuje Kariž.

Uplift Akademija+ nije samo edukativni program, već pokret koji teži transformaciji hrvatske javne uprave, usmjeravajući fokus prema inovacijama, održivosti i digitalnoj transformaciji, elementima ključnim za postizanje prosperitetnog i održivog društva.

Iskoristite priliku, prijavite se na Uplift akademiju+ i unaprijedite svoju lokalnu zajednicu!


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.