Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Turizam

Pokrenuta ulaganja od 525 milijuna kuna u Valamar hotele, ljetovališta i kampove

U 2022. godini planirane su investicije u Helios Faros d.d. u Starom Gradu na Hvaru u vrijednosti od oko 220 milijuna kuna, kroz partnerstvo Valamara i PBZ Croatia osiguranje društva za upravljanje mirovinskim fondovima.

S ciljem podizanja kvalitete portfelja hotela, ljetovališta i kampova, razvoja zelenog turizma i digitalizacije poslovanja, ulaganja u objekte pod upravljanjem Valamara ove će jeseni doseći 525 milijuna kuna.

U 2022. godini planirane su investicije u Helios Faros d.d. u Starom Gradu na Hvaru u vrijednosti od oko 220 milijuna kuna, kroz partnerstvo Valamara i PBZ Croatia osiguranje društva za upravljanje mirovinskim fondovima. Ulaganja se odnose na izgradnju prvog održivog ljetovališta Valamar Amicor Green Resort, završetak investicija u Hvar [PLACESHOTELby Valamar, izgradnju Aquamar bazenskog kompleksa te ukupno uređenje turističke zone. Valamar Amicor Green Resort novi je Valamar koncept potpuno održivog eko ljetovališta koji će poštivati najviše standarde zelene gradnje što uključuje ekološki prihvatljive materijale s minimalnim utjecajem na okoliš, korištenje obnovljivih izvora energije i visoku razinu energetske učinkovitosti.

Petogodišnji plan ulaganja u destinacijama Dubrovnik, Makarska i Rab vrijedan 2,1 milijarde kuna bit će usmjeren na rekonstrukciju i izgradnju ljetovališta u okviru Imperial Riviere, zajedničke asset kompanije za ulaganja i razvoj turističke imovine Valamara i Allianz ZB društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima.

Ove jeseni pokrenute su investicije vrijedne oko 125 milijuna kuna u rekonstrukciju Dalmacija [PLACESHOTEL] by Valamar i finalizaciju hotela Meteor u Makarskoj, te kompletno uređenje plaže hotela Padova na Rabu. Također, tokom 2022. nastavit će se s intenzivnom pripremom projekata ulaganja u rekonstrukciju dva hotela u Dubrovniku, izgradnju novog ljetovališta, te multimedijalnog centra i hotela. Na Rabu će se nastaviti i s pripremom projekta rekonstrukcije i izgradnje dva ljetovališta na području Suhe Punte.

Valamar Riviera će 2022. godine dodatno uložiti 180 milijuna kuna u kampove Istra i Lanterna, kompletnu rekonstrukciju hotela Corinthia u Baški na otoku Krku po standardima brenda Sunny Plus, te rebranding Bellevue hotela u Rapcu u Valamar hotel za obitelji. Valamar nastavlja i s ulaganjima u projekte energetske učinkovitosti  i digitalne transformacije. U 2022. godini Valamar Obertauern hotel u Austriji proširiti će svoju ponudu s novim unutarnjim bazenom te će se pripremiti investicija u hotel Marietta koji će nakon uspješne akvizicije ove jeseni postati drugi hotel pod Valamar brendom u Austriji.

Održivi zeleni turizam i digitalna transformacija, te ulaganja u premium segment činit će okosnicu razvoja Valamar portfelja u narednom periodu, uz poseban fokus na daljnje unapređenje uvjeta rada za zaposlenike te podizanje atraktivnosti zanimanja i razvoja karijere u turizmu.  

Pročitajte još:

Turizam

Ovaj resort s pet zvjezdica, smješten u jednom od turistički najpopularnijih dijelova Dominikanske Republike, spaja prvoklasni standard i all-inclusive sadržaje grupacije Karisma Hotels &...

Turizam

Hrvatski turizam u 2022. nada se boljim rezultatima nego lani, ali čeka ga borba za svakog gosta.

Poduzeća

Na zadovoljstvo zaposlenika, njihove međusobne odnose i osjećaj pripadnosti timu direktno utječu novčane stimulacije, brojne pogodnosti, ulaganje u znanje i transparentna komunikacija, poručuju iz...

Financije

Neobični načini ulaganja, kao što je skupljanje igračaka, mogu generirati visoke povrate.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.