Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Pola radnog vremena zaposlenici rade neproduktivne stvari!

Direktori- zapitate li kada što vaši zaposlenici rade cijeli dan? Pa, ako je suditi prema analizama koje je objavila tvrtka Webtorials barem pola radnog vremena se utroši na neproduktivne stvari poput pisanja i čitanja emaila, rutinsko komuniciranje i filtriranje dolaznih informacija…

Direktori- zapitate li kada što vaši zaposlenici rade cijeli dan? Pa, ako je suditi prema analizama koje je objavila tvrtka Webtorials barem pola radnog vremena se utroši na neproduktivne stvari poput pisanja i čitanja emaila, rutinsko komuniciranje i filtriranje dolaznih informacija...

Među ostalim rezultatima izdvajamo da radnici potroše više od trećinu vremena (36%) na pokušavanje kontaktiranja kupaca, partnera ili kolega, pronalazaka informacija ili dogovaranja sastanaka.

Gotovo milijun dolara uštede godišnje?

Otkriveno je da je manjak znanja radnika krivac za čak 25 posto neproduktivnosti koje se događaju u poslovanju. Tih 25 posto nam je dodatnih 6 tjedana produktivnog rada ukoliko pravilno radimo i postupamo s radnicima, izjavio je Steve Taylor iz Webtorialsa.

Studija pokazuje da ako jedinstvene komunikacijske usluge kojima upravljamo glasom ili e-mailom, možemo odraditi za dva sata dnevno produktivnog rada. Ukoliko se poslužimo informacijama da tipične američke firme troše između 40.000 do 110.000 dolara na plaće zaposlenika, dolazimo do izračuna: tvrtka s 50 zaposlenika na godišnjoj razini mogla bi uštedjeti oko 950.000 dolara samo da se radi produktivno, naveo je kao primjer Steve Taylor na kraju provedene analize.

Prati Profitiraj.hr putem Facebooka


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.