Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Osobne financije

Popravite kućni budžet zaradom na internetu!

Posebno dizajniran partnerski program B2C Generalturist Affiliate „Travel click” namijenjen je fizičkim ili pravnim osobama koje ostvaruju zaradu prodajom Generalturistovih aranžmana na svojim internetskim stranicama i jedini je u Hrvatskoj kojim se isplaćuje provizija po prodaji u fiksnom iznosu od 25 eura, zbog čega trenutačno tako s Generalturistom radi 630 partnera iz Hrvatske i inozemstva.

Posebno dizajniran partnerski program B2C Generalturist Affiliate „Travel click" namijenjen je fizičkim ili pravnim osobama koje ostvaruju zaradu prodajom Generalturistovih aranžmana na svojim internetskim stranicama i jedini je u Hrvatskoj kojim se isplaćuje provizija po prodaji u fiksnom iznosu od 25 eura, zbog čega trenutačno tako s Generalturistom radi 630 partnera iz Hrvatske i inozemstva.

Surfajući internetom, naišli smo na stranu izdavačku tvrtku Verlag Dashöfer, jednu od mnogih koje se bave “affilate”-marketingom. To je marketing u kojem ljudi na svojim web-stranicama, blogovima i sličnim servisima prodaju ili reklamiraju njezine proizvode te za to dobivaju određenu proviziju.

Google i e-Bay svjetski primjeri

Tu mogućnost zarade u Lijepoj Našoj nudi primjerice Generalturist. Posebno dizajniran partnerski program B2C Generalturist Affiliate „Travel click” namijenjen je fizičkim ili pravnim osobama koje ostvaruju zaradu prodajom Generalturistovih aranžmana na svojim internetskim stranicama. Domaći i inozemni partneri imaju na raspolaganju gotove višejezične promotivne alate svih produkata iz Generalturistove ponude, a program je jedini u Hrvatskoj kojim se isplaćuje provizija po prodaji u fiksnom iznosu od 25 eura, zbog čega trenutačno tako s Generalturistom radi 630 partnera iz Hrvatske i inozemstva.

Google i e-Bay svjetski su primjeri koji nude sličan način zarade. U inozemstvu to funkcionira putem kartica i svatko se, bilo gdje u svijetu, može prijaviti i prodavati. Zarada se isplaćuje na karticu. Nije potrebno potpisivati ugovore i slično.

Kućni klasteri

Postoje i kompanije koje se bave distribuiranim kompjutorskim projektima i nude suradnju putem interneta. Golemi se kompjutorski projekti razdvoje u dijelove i ponude zainteresiranim suradnicima na internetu, koji ih odaberu, downloadaju programski paket, obrade ga i pošalju rezultate natrag na server.

Za projekte kojima se bave primjerice Distributed Science i Popular Power dobrovoljci su za svoj posao plaćeni, ali postoje i istraživanja koja se obavljaju besplatno. Programi u oba slučaja rade u pozadini svakog individualnog računala iskorištavajući nepotrebnu memoriju i procesor te se tako uz pomoć tisuća malih kompjutora može napraviti posao za koji bi inače trebao klaster, superkompjutor vrijedan nekoliko milijuna dolara.

U posljednje vrijeme najpopularniji je treći način. Obično je riječ o specijaliziranim websiteovima (www.spedia.net, www.cashfiesta.com) koji posjetiteljima plaćaju određenu manju svotu (od 20 do 50 centi) za redovito posjećivanje njihovih stranica. Ta se stranica postavi kao “Homepage” i dok je surfer na internetu, vraća se klikom na “Home” i skuplja “dolaske”. No i uz tu domišljatost svaki referent ima ograničeno pravo na određen broj dolazaka dnevno za koje ti siteovi plaćaju 50 centi pa je maksimalna zarada 15 dolara mjesečno uz deset dolazaka dnevno.

Stvaranje informacijskog smeća

Naravno, većina takvih siteova ima i pogodnosti za privlačenje novih članova pa korisnici dobiju deset posto od svakog preporučenog novog člana. To iskorištavaju i neki webmasteri, koji ubacuju na svoje web-stranice java-skriptu koja osigurava da svatko tko posjeti njihovu stranicu prilikom odlaska sa stranice automatski bude upućen na jedan od takvih siteova pa uz izračun od 0,05 dolara, koliko se može dobiti za svakoga tko dođe s vaše stranice, ispada da se za tisuću posjeta mjesečno može zaraditi 50 dolara. Takve metode zarade nažalost rezultiraju sve većim brojem siteova koji manipuliraju posjetiteljima šaljući ih i prebacujući s jednog na drugi site protiv njihove volje, zagušujući internet hrpom siteova koji čine određenu vrstu informacijskog smeća.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.