Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Turizam

Popularna ljetovališta na Jadranskom moru

Ovisno o vašem ukusu, možete odabrati neke od opisanih destinacija, te uživati u čarima prirode i ugostiteljstva na vrhunskom nivou.

Jadransko more je jedno od najposjećenijih ljetnih destinacija turistima iz Europe i širom svijeta, a predstavlja najsjeverniji krak Sredozemnog mora. Prostire se od Tršćanskog zaljeva na sjeveru, do Otranskih vrata na jugu, a opkružuju ga Italija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Albanija.

Upravo u ovom dijelu Europe se nalazi veliki broj ljetovališta na samoj obali mora. Većina njih posjeduje sjajne pješčane ili šljunkovite plaže, fenomenalnu kuhinju, dobar provod, ali i mjesta za večernju šetnju i turistički obilazak starog grada.

Situacija s pandemijom korona virusa i dalje postavlja određena ograničenja kada se radi o putovanjima, tako da će za prelazak granice biti potrebni PCR testovi ili dokaz o cijepljenju.

U nastavku teksta saznajte nešto više o najljepšim destinacijama na Jadranskom moru.

Kako je Tivat postao jedno od najluksuznijih ljetovališta?

Tivat je tradicionalno jedan od najljepših i najvećih gradova u zaljevu Boka Kotorska u Crnoj Gori, koja je jedan od bisera Jadranskog mora. Međutim, ono što spomenuti grad svrstava u jedno od najluksuznijih ljetovališta na Jadranu, svakako je nautičko naselje i luka Porto Montenegro.

Baš zato, sve je veći broj turista koji žele osigurati komforan smještaj na vrhunskom nivou. Luksuzne nekretnine za prodaju u Tivtu postale su pravi hit onima koji vole odmor na visokoj nozi i spremni su odvojiti pozamašne svote.

Porto Montenegro je prije svega luka u kojoj su smještene luksuzne jahte, a postoji mogućnost kupovine istih i ulaska u Jahting klub kao i druženja s drugim vlasnicima. Klub organizira različite događaje poput regata i drugih takmičenja, ali postoje aktivnosti za sve članove porodice.

Osigurajte sebi smještaj u luksuznom hotelu Regent od pet zvjezdica i doživite pojam ugostiteljstva na potpuno drugačiji način, dok o vjerodostojnosti ovih tvrdnji govore brojne nagrade koje hotel posjeduje u svojim vitrinama.

Postoje opcije kupovine i iznajmljivanja privatnih apartmana, a posjeta ovom nautičkom naselju omogućava vam  šoping u centru s najluksuznijim brendovima, obilaženje restorana svjetske kuhinje i mnoge druge pogodnosti luksuznih svjetskih ljetovališta.

Hrvatsko primorje se smatra jednim od najljepših u Europi

Obala Jadrana velikim dijelom pripada teritoriji Republike Hrvatske, a ovaj dio primorja se smatra jednim od najljepših u Europi zbog svoje sjajne mediteranske klime, prozirnog mora i brojnih otoka i poluotoka. Kao najveće od njih izdvaja se Istra na sjevernoj obali Jadrana, najvećim dijelom u Hrvatskoj.

Rovinj ima oko 15.000 stanovnika prema različitim popisima, ali godišnje ostvari višemilijunske posjete upravo zbog različitih manifestacija i karnevala. O turističkom značaju grada može posvjedočiti nagrada Međunarodnog udruženja turističkih novinara i pisaca o turizmu iz 2013. godine.

Prema nekim istraživanjima, dokazi o civilizaciji s prostora Rovinja dosežu do metalnog i brončanog doba, ali ostaci onog što danas imamo od pomenutog grada, vezani su za njegov nastanak u periodu između 3. i 5. vijeka nove ere.

Na prostoru ovog dijela Hrvatske, smjenjivale su se različite vlasti poput mletačke, franačke i bizantske, a svaka od njih ostavila je svoj pečat na arhitekturu i kulturu Istarskog poluotoka. Danas se u Rovinju govori hrvatskim, talijanskim, njemački, a ponekad možemo čuti i mješavinu ovih jezika.

Stari grad Rovinja čine uske ulice, visoke zbijene kuće i mali trgovi, te tako oslikavaju specifičnost jadranske arhitekture sa kombiniranim gotskim, renesansnim i baroknim stilom gradnje.

U okolini grada, nalazi se 18 plaža za kupanje, tako da možete odabrati onu koja najviše odgovara vašem ukusu. Ako niste preveliki ljubitelj sunčanja i kupanja, za vas postoje zanimljiva mjesta za šetnju i obilazak kao što su Ornitološki rezervat Palud i otok Sveta Katarina.

Turizam u Albaniji postaje sve razvijeniji

Ljetovanje u Albaniji još uvijek se ne može usporediti sa svim onim što mogu ponuditi Hrvatska i Crna Gora, ali zemlja koja dodiruje južni dio Jadranskog mora postaje sve popularnija destinacija turistima iz regije. Sve uređenije primorje ima puno toga ponuditi.

Drač se izdvaja kao jedan od gradova s najljepšom pješčanom plažom, blagog nagiba, pogodna za malu djecu. Također, odlično je mjesto za zabavu i izlaske, pa zbog toga predstavlja najčešći izbor mladih. Spilje je jedna od ljepših plaža blizu Drača s fenomenalnom prozirnom vodom.

Kada se radi o obali Jadranskog mora, možemo izdvojiti i grad Valonu, drugi najveći poslije Drača, kao i još neke fenomenalne plaže poput Velipolja i Šenđina, gdje osim u kupanju, možete uživati u morskim specijalitetima.

Također, potrebno je pomenuti i zaljev Lalzi koji je savršen za ronjenje, a njegova okolina okružena redovima visokih borova predstavlja savršeno mjesto za opuštanje.

Turistima s Balkanskog poluotoka i Europe najviše pažnje privlače destinacije u Crnoj Gori i Hrvatskoj, zbog tradicionalno razvijenog turizma i posjedovanja svega što jedno ljetovalište treba da sadrži. Neophodno je istaknuti da sve veći broj turista odlazi u Albaniju zbog odličnih plaža i čistog mora, a sve to može priuštiti uz nešto niže cijene nego u gorespomenutim zemljama. Ovisno o vašem ukusu, možete odabrati neke od opisanih destinacija, te uživati u čarima prirode i ugostiteljstva na vrhunskom nivou.

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.