Porezna sjeda na imovinu najgorih poduzetnika

Porezna sjeda na imovinu najgorih poduzetnika

Do kraja kolovoza sjest će na imovinu, obiteljske kuće i vozila prvih stotinu najgorih poduzetnika. Riječ je o članovima uprava i skupština poduzeća za koje Porezna uprava ima jasne pokazatelje da su otvarali tvrtke samo s ciljem izvlačenja novca.

Evo Linićeve liste poreznih dužnika, Tempo i HRT duguju preko pola milijarde kuna

Prvi kriterij kojim su se u Poreznoj upravi vodili bila je činjenica da je riječ o tvrtkama koje imaju samo jednog ili nijednog zaposlenika. Zabilježeni su i slučajevi u kojima jedna osoba otvara do desetak tvrtki, a pritom isključivo izvlači novac iz tih tvrtki i ne podmiruje obveze prema državi. Podaci o tim tvrtkama u Poreznoj upravi tretiraju se kao tajna.

Dužnici će u sljedećih 30 dana biti pozvani na informativni razgovor u Poreznu upravu. Ako su svoju osobnu imovinu prenijeli na članove obitelji ili nekog drugog, Porezna će njima slati rješenja o ovrsi.

Da se očekuje slanje rješenja o ovrsi za stotinu tvrtki već krajem ovog mjeseca, potvrdila je i šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec. Kaže da su matični uredi iz cijele zemlje dostavili popis od ukupno 600 poduzeća za koje u ovom trenutku mogu dokazati odgovornost članova uprave.

HRT/Lider

Podijeli

Odgovori

Top