Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Porezna uprava blokirala račune Instituta IGH

Računi su blokirani po osnovi dospjelih poreznih obveza u iznosu većem od 9,4 milijuna kuna

Računi su blokirani po osnovi dospjelih poreznih obveza u iznosu većem od 9,4 milijuna kuna

Porezna uprava Ministarstva financija blokirala je danas poslovne račune tvrtke Institut IGH po osnovi dospjelih poreznih obveza u iznosu većem od 9,4 milijuna kuna, stoji u obavijesti koju je Institut IGH danas dostavio Zagrebačkoj burzi.

U obavijesti se navodi da Institut IGH “poduzima sve potrebne radnje, primarno aktivnosti vezane uz naplatu svojih potraživanja prema javnim trgovačkim društvima i ostalim dužnicima kako bi u najkraćem mogućem roku izvršio podmirenje predmetne obveze i deblokadu poslovnih računa društva”.

Institut IGH u prvom je tromjesečju ove godine, prema ranije objavljenim podacima, poslovao s gubitkom od 330 tisuća kuna, dok je konsolidirani gubitak IGH i njegovih ovisnih društava u tom razdoblju iznosio 7,1 milijun kuna.

U izvješću za prva tri mjeseca ove godine iz Instituta IGH su upozorili na “iznimno otežanu likvidnost nastalu primarno slijedom visoke razine i strukture kratkoročne i dugoročne zaduženosti, primarno kod financijskih institucija”.

Tada su objavili i kako je to društvo u postupku razgovora o restrukturiranju financijskih obveza “bez kojeg nije moguće osigurati dugoročnu likvidnost društva i stabilno operativno poslovanje”.

Postupak restrukturiranja obveza Instituta IGH prema financijskom sektoru radi se u suradnji sa tvrtkom KPMG Croatia, a iz IGH danas navode kako će o rezultatima pregovora s najvećim vjerovnicima i deblokadi poslovnih računa izvijestiti “odmah i bez odgode”.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.