Porezna uprava blokirala račune Instituta IGH

Porezna uprava blokirala račune Instituta IGH

Porezna uprava Ministarstva financija blokirala je danas poslovne račune tvrtke Institut IGH po osnovi dospjelih poreznih obveza u iznosu većem od 9,4 milijuna kuna, stoji u obavijesti koju je Institut IGH danas dostavio Zagrebačkoj burzi.

U obavijesti se navodi da Institut IGH “poduzima sve potrebne radnje, primarno aktivnosti vezane uz naplatu svojih potraživanja prema javnim trgovačkim društvima i ostalim dužnicima kako bi u najkraćem mogućem roku izvršio podmirenje predmetne obveze i deblokadu poslovnih računa društva”.

Institut IGH u prvom je tromjesečju ove godine, prema ranije objavljenim podacima, poslovao s gubitkom od 330 tisuća kuna, dok je konsolidirani gubitak IGH i njegovih ovisnih društava u tom razdoblju iznosio 7,1 milijun kuna.

U izvješću za prva tri mjeseca ove godine iz Instituta IGH su upozorili na “iznimno otežanu likvidnost nastalu primarno slijedom visoke razine i strukture kratkoročne i dugoročne zaduženosti, primarno kod financijskih institucija”.

Tada su objavili i kako je to društvo u postupku razgovora o restrukturiranju financijskih obveza “bez kojeg nije moguće osigurati dugoročnu likvidnost društva i stabilno operativno poslovanje”.

Postupak restrukturiranja obveza Instituta IGH prema financijskom sektoru radi se u suradnji sa tvrtkom KPMG Croatia, a iz IGH danas navode kako će o rezultatima pregovora s najvećim vjerovnicima i deblokadi poslovnih računa izvijestiti “odmah i bez odgode”.

Podijeli

Odgovori

Top