Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komentari

Poslodavci zadovoljni organiziranošću svojih djelatnika

Prosječnog djelatnika u malim i srednjim tvrtkama u Hrvatskoj većina poslodavaca (58 %) ocjenjuje vrlo dobrim. Odličnu ocjenu svojim je djelatnicima dalo 7 % poslodavaca, a trojku 35 % njih. Rezultati su to istraživanja koje je dr. sc. Kristina Brkić, osnivačica Organizacijskog instituta, provela na uzorku od 150 malih i srednjih tvrtki s područja cijele zemlje. Pritom je u istraživanje uključeno po 30 tvrtki iz pet hrvatskih regija.

Unatoč stereotipima koji prate stanovnike pojedinih dijelova zemlje, većih razlika u rezultatima iz različitih regija nema. Jednake ocjene na pitanja o organiziranosti svojih djelatnika daju poslodavci kako na jugu, tako i na sjeveru zemlje.

Iako su djelatnicima dali visoke ocjene za organiziranost, čak 23 % poslodavaca priznalo je da s realizacijom projekata kasni zbog loše organizacije. Pritom najviše krive vlastite radnike (30 %), nešto manje državu (28 %), a najmanje klijente (12 %). 30 % poslodavaca za slabu organiziranost podjednako krivi zaposlenike, državu i klijente.

 „Iako čak 92 % poslodavaca smatra da bi bilo korisno djelatnike educirati o organizacijskim vještinama, 30 % njih djelatnike ni na koji način nije podučavalo istima. U razgovoru mnogi od njih ističu da bi se organizacijske vještine trebale steći već kroz formalno školovanje. To bi omogućilo svakom djelatniku da univerzalne obrasce organizacije jednostavno primijeni na radnom mjestu. Ovako se organizacija svakog sustava razvija u hodu i njezini se nedostaci ozbiljno uočavaju tek kad poduzeću akumuliraju veću štetu“, kazala je profesionalna organizatorica dr. sc. Kristina Brkić.

Ugodno iznenađuje podatak da su datoteke na računalima u čak 31 % malih i srednjih tvrtki odlično, a u 54 % ispitanih tvrtki vrlo dobro organizirane. U stvarnom im pak svijetu vlada nešto veći nered. Prostora za napredak tvrtke imaju u organizaciji dokumentacije i stolova.

Pročitajte još:

Edukacija

Prva poslovna konferencija o gamingu i metaversu Game changer stvorila je pozornicu za promjene, a Zagreb je dobio konferenciju na svjetskoj razini.

Edukacija

Ove godine jedna od značajnijih tema na CUC-u bila je Pristupačnost i asistivne tehnologije, u sklopu koje je predstavljena uloga asistivne tehnologije u radu...

Edukacija

IEEE studentski ogranak Sveučilišta u Rijeci organizira projekt pod nazivom “Women in Engineering”, čiji je cilj inspirirati i potaknuti žene na stručni te društveni...

Edukacija

Predavači su eksperti u prodajnim disciplinama za B2B i B2C prodaju koji sudionicima konferencije prezentiraju novitete u prodajnom sektoru, ali i nadograđuju njihova znanja...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.