Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Posloprimci poistovjećuju preporuku i “posao preko veze”

Posloprimci se u potrazi za poslom najviše uzdaju u životopis

Životopis, molba i preporuka dokumenti su na koje se najviše oslanjamo u potrazi za poslom. I dok jedni najviše pažnje pridaju dotjerivanju životopisa, drugi smatraju da poslodavca najlakše mogu ‘osvojiti’ pomoću molbe. Portal MojPosao istražio je u anketi provedenoj na više od 600 ispitanika na koji se dokument posloprimci najviše oslanjaju u potrazi za poslom.

Najviše ispitanika, njih 59%, prilikom potrage za poslom najviše se oslanja na svoj životopis, jer smatraju da ‘poslodavci najviše pažnje obraćaju na kvalifikacije’ i da se jedino iz životopisa ‘sve vidi’.

„U životopisu su navedena sva radna iskustva i stručna usavršavanja“ zaključuje jedan od ispitanika, dok drugi dodaje da uz dobar životopis ‘računa i s otvorenom molbom’.

Na preporuku se, prilikom potrage za poslom, oslanja 25% ispitanika. Ipak, treba napomenuti da ispitanici poistovjećuju preporuku i ‘posao preko veze’, a neki od njih smatraju da se do posla najlakše dolazi ‘usmenom preporukom’.

„Još uvijek su u našoj državi važne preporuke i poznanstva. Potrebno je biti u pravom trenutku na pravom mjestu“ kaže jedan ispitanik, a drugi dodaje: „Preporuka daje poslodavcima nadu da ćeš dati sve od sebe.“

Kada je u pitanju potraga za poslom, 14% ispitanika najviše se oslanja na otvorenu molbu.

„Molbom mogu najbolje pismeno prezentirati sebe, a uvijek mogu priložiti i sve ostale spomenute dokumente“, kaže jedan ispitanik.

Za 3% ispitanika najveći ‘oslonac’ u potrazi za poslom predstavlja mapa radova, dok jedan od ispitanika smatra kako su u tom smislu važne i ‘nagrade koje djelatnik dobiva na radnom mjestu’.

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Moć preporuke nije samo u tome što bivši poslodavac lijepo govori o vama budućem poslodavcu.

Novosti

Provjerite koji su poslovi izdvojeni ovaj tjedan i prijavite se za njih – brzo i jednostavno.

Ljudski resursi

Bez obzira jeste li tek diplomirali, ili se želite okušati u nekoj drugoj karijeri, pronaći posao bez relevantnog iskustva, ponekad se čini kao nemoguća...

Ljudski resursi

Različiti su razlozi zbog kojih smo proveli neko vrijeme bez posla.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.