Poslovne vještine koje trebate razviti u dvadesetima

Već na svom prvom poslu, u nekim dvadesetima, možete usvojiti korisne poslovne vještine. Kako biste uistinu izazovno iskoristili svaku sekundu vašeg radnog dana, uzbuđenje motiviranosti i produktivnosti, važno je razviti nekoliko dodatnih vještina, koje će vam pomoći da naučite efikasno rasporediti obveze. Na što svakako trebate paziti prilikom kreiranja vaše radne rutine, donosimo u nastavku.

Organizacija poslovnih putovanja

Ako priroda vašeg posla zahtjeva česta putovanja, onda biste svakako trebali razviti ‘travel’ listu uz koju ćete na svako putovanje doći sa svim potrebnim sitnicama za rad (od poslovnih projekata, vizitki i portfolia kompanije) do uredne i poslovne odjeće koju spremate u svoju ručnu torbu. Naravno, pazite i na san, jer ne želite zijevati na važnom sastanku i svakako ostale obveze prilagodite vašem odsustvu s radnog mjesta.

Dostupnost projektima odsvuda i kvalitetna upotreba vremena

Vozite se javnim prijevozom sat vremena na posao? Zašto to vrijeme ne iskoristiti za rad? Uz alate koji danas postoje, dok se vozite možete napraviti prezentaciju, odgovoriti na email, pripremiti tekstove ili editirati neke sadržaje. Pokušajte što više vrijeme koje vam oduzima putovanje na posao ili poslovni sastanak koristiti za produktivne poslovne rezultate.

Naučite kako stišati buku oko sebe

Susjedi, radne kolege, putnici u javnom prijevozu – naučite kako se izolirati od zvuka oko sebe i raditi. Najlakši način su kvalitetne slušalice koje će i vašim kolegama pokazati da radite na nečemu jako bitnom, te vas samim time neće ometati, a vi ćete moći fokusirano nastaviti raditi.

Razvijte svoj radni ritam

Istražite koji tempo vam odgovara i jednom kad uvidite koje obveze obavljate najbolje u određenom dijelu radnog dana, držite se toga. Poslovna rutina je sjajna jer vam pomaže da unaprijed znate kako će teći vaš radni dan te kako ćete organizirati obveze.

Naučite cijeniti slobodno vrijeme

Daleko od obavijesti na telefonu, zvuka koji vas podsjeća da vam je stigao email, te poslovnih obveza. Slobodno vrijeme koristite za punjenje baterija, druženje s dragim ljudima i inspiraciju.

Zabavite se dok radite!

Zvuči kao floskula, ali zabavite se barem onoliko koliko vam to posao dopušta. Dodajte cvijeće na radni stol, kupite si post-it papiriće u veselim nijansama, dodajte inspirativne izjave na stol ili stavite zabavnu pozadinu na desktop računala, ton koji vas obavještava da vam je stigao email neka bude drugačiji od ostalih obavijesti, kupite si Moj planer. Pokušajte malim detaljima dodatno uljepšati prostor u kojem radite.

Podijeli

Odgovori

Top