Poslovni doručak: Četvrti krug porezne reforme

ICC Hrvatska i Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Deloitte d.o.o. pozivaju vas na poslovni doručak Četvrti krug porezne reforme – Izmjene i dopune poreznih propisa od 1. siječnja 2020. koji će se održati u utorak, 3. prosinca, u 9 sati i 30 minuta, u Hrvatskoj gospodarskoj komori, na adresi Rooseveltov trg 2 u Zagrebu.

Uvod u temu

Približava nam se još jedan kraj godine s kojim stiže i najava izmjena i dopuna poreznih propisa obuhvaćenih četvrtim krugom porezne reforme. I ovim krugom porezne reforme obuhvaćeni su svi važni porezni propisi te je bitno na vrijeme se upoznati s onim što u trgovinu između država članica Europske unije donose tzv. quick fixes mjere, kakav je utjecaj ATAD-a te BEPS smjernica na svakodnevno poslovanje, a ne smiju se zaboraviti ni uštede koje je moguće ostvariti olakšicama koje se uvode izmjenama propisa o porezu na dohodak.

Iako to nije predmet najnovijih izmjena i dopuna poreznih zakona, na doručku ćemo također prezentirati trendove u oporezivanju digitalnih usluga putem iskustava drugih država članica.

Ovaj poslovni doručak namijenjen je svim poreznim obveznicima, međunarodnim kompanijama te pravnim i poslovnim savjetnicima.

Govornici

Dražen Nimčević radi od 2005. u Deloitte-u i rukovoditelj je poreznog i pravnog savjetovanja za područje Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Odgovoran je za organizaciju, razvoj i pružanje usluga poreznog savjetovanja u navedenim zemljama, uključujući kontrolu kvalitete pruženih usluga poreznog savjetovanja, provedenih poreznih nadzora i poreznih due dilligence projekata. Posjeduje značajno iskustvo u savjetovanju o porezu na dobit i dohodak, porezu na dodanu vrijednost, međunarodnom strukturiranju zapošljavanja, projektima vezanim za porezne efekte transfernih cijena u Hrvatskoj i inozemstvu, poreznim due dilligence projektima za hrvatska društva, općem istraživanju poreznog okruženja i regulativi u regiji vezano za strane investicijske projekte. Dražen se specijalizirao u savjetovanju međunarodnih klijenata koji žele investirati u Hrvatsku i multinacionalnih kompanija sa sjedištem u Hrvatskoj.

Adrian Hammer je Senior Manager u poreznom odjelu Deloitte-a u Hrvatskoj, specijaliziran za pitanja poreza na dobit. Adrian se pridružio Deloitte-u 2004. godine. Diplomirao je pravo na sveučilištu Auckland na Novom Zelandu i posjeduje iskustvo u području poreznog savjetovanja s naglaskom na porez na dobit, transferne cijene, porez na dodanu vrijednost i opće korporativno pravo. Specijalizirao se u području korporativnog poreznog strukturiranja i međunarodne porezne prakse, s bogatim iskustvom na području dubinskog snimanja poduzeća u Hrvatskoj. Uz to, upravljao je nizom projekata poreznih pregleda i savjetovanja klijenata pri sastavljanju njihovih poreznih prijava.

Tatjana Orešković Trcin je Viši menadžer u Poreznom odjelu društva Deloitte d.o.o. i ima više od 15 godina iskustva na poslovima porezno-pravnog savjetovanja. Tatjana ima značajno iskustvo u području općeg poreznog savjetovanja sa specijalizacijom u području neizravnih poreza (porez na dodanu vrijednost, carine i trošarine). Tatjana je savjetovala klijente iz različitih industrija u području neizravnih poreza, uključujući upravne postupke, te je sudjelovala u nizu postupaka porezno-pravnih dubinskih snimanja i poreznih pregleda. Kao pravnik, Tatjana je savjetovala i pomagala međunarodnim klijentima u pokretanju i vođenju poslovnih aktivnosti u Hrvatskoj.

Više saznajte OVDJE.

Podijeli

Odgovori

Top