Poslovni rezultati Citigroupa potaknuli bankarski sektor – indeksi u zelenom

Poslovni rezultati Citigroupa potaknuli bankarski sektor – indeksi u zelenom

Dow Jones indeks ojačao je 0,73 posto, na 11.143 boda, dok je S&P 500 porastao 0,72 posto, na 1.184 boda, a Nasdaq indeks 0,48 posto, na 2.480 bodova.

Citigroup je u trećem tromjesečju ostvario veću dobit nego što se očekivalo, i to već treći kvartal zaredom. Izvijestio je također da dosad nije imao problema u procesima s ovrhama nad kućama.

Zbog toga je zabrinutost ulagača u vezi istrage o mogućim nezakonitostima u procesu ovrha pala u drugi plan.

KBW indeks bankarskog sektora jučer je porastao 3 posto, pri čemu je cijena dionice Citigroupa skočila 5,6 posto, a više od 5 posto porasla je i cijena Wells Farga.

Appleova čista dobit rasla 70 posto – dionica jučer pala šest posto

Premda je i Apple jučer izvijestio o znatno boljim rezultatima nego što se procjenjivalo, cijena njegove dionice pala je za 6 posto. I to, premda su prihodi tog tehnološkog lidera u proteklom tromjesečju bili za 67 posto bolji nego u istom lanjskom razdoblju, dok je čista dobit kompanije porasla za 70 posto, na 4,3 milijarde dolara.

Ti rezultati zahvaljuju se snažnom rastu prodaje iPhonea i Mac kompjutora, no razočarala je prodaja iPada. Analitičari su očekivali da je u proteklom tromjesečju Apple prodao oko 5 milijuna primjeraka tog tableta, no prodano ih je 4,19 milijuna.

Rast i na europskim burzama

I na europskim su burzama cijene dionica jučer porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,69 posto, na 5.742 boda, dok je frankfurtski DAX porastao 0,37 posto, na 6.516 bodova, a pariški CAC 0,19 posto, na 3.834 boda.

Podijeli

Odgovori

Top