Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Poslovniturizam.com – online vodič kroz ponudu hrvatskog kongresnog turizma

Danas je u konferencijskoj dvorani OffSpace javnosti predstavljen web projekt PoslovniTurizam.com – prvi online vodič hrvatskog kongresnog i poslovnog turizma. Kongresna industrija jedna je od najprofitabilnijih i najbrže rastućih grana turizma koja Hrvatskoj godišnje donosi više od 220 milijuna kuna.

Danas je u konferencijskoj dvorani OffSpace javnosti predstavljen web projekt PoslovniTurizam.com - prvi online vodič hrvatskog kongresnog i poslovnog turizma. Kongresna industrija jedna je od najprofitabilnijih i najbrže rastućih grana turizma koja Hrvatskoj godišnje donosi više od 220 milijuna kuna.

Portal Poslovni Turizam svojevrsni je informacijski „one-stop-shop“ kongresne industrije, s cjelovitim i detaljnim pregledom ponude kongresnih prostora, specijaliziranih turističkih i event agencija te vezane uslužne industrije kao što su catering, prevođenje ili najam kongresne opreme. Važnost projekta su prepoznale i podržale nadležne institucije u turizmu: Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i TZ Grada Zagreba.

– Portal će uvelike koristiti organizatorima bilo kojeg oblika poslovnih događanja jer omogućuje brzu i efikasnu pretragu kongresnih prostora, štedi vrijeme poslovnom čovjeku te potiče stvaranje poslovnih suradnji između sudionika ovog brzo rastućeg oblika turizma. Internet je izvrstan alat za promociju hrvatskih kongresnih kapaciteta, stoga najavljujemo pokretanje portala i na engleskom jeziku početkom iduće godine, kako bi ponuda domaćih kapaciteta bila dostupna stranom tržištu – rekao je Darko Ševa, voditelj projekta PoslovniTurizam.

Zlatan Muftić, voditelj Kongresnog ureda pri TZGZ, pozdravio je privatnu inicijativu Centra za poslovni turizam: „Web stranice PoslovniTurizam.com, posvećene kongresnoj industriji zaslužuju sve pohvale. Iscrpne i informativne, postat će neizostavan alat organizatorima poslovnih skupova i drugih događanja u Hrvatskoj.“

Muftić je dodao kako se Zagreb potvrđuje kao vodeća hrvatska kongresna destinacija, povećavši svoj udio u ukupnom broju održanih skupova u Hrvatskoj s 45,9% u 2009. na 47,7% u 2010. (podaci za razdoblje siječanj-lipanj).

Ivan Liović, direktor prodaje hotela Antunović, predstavio je najveći kongresni centar u Hrvatskoj, koji na 2.500 kvadratnih metara nudi 20 kongresnih dvorana. Kroz Hotel i kongresni centar Antunović u 2009. godini prošlo je milijun gostiju, od čega najveći dio kroz kongrese i bankete. Osim u nadogradnju kapaciteta i ulaganja u najmoderniju tehničku opremu za održavanje skupova, u borbi protiv recesije u hotelu su dodatno educirali managere i uposlenike, u čemu su im pomogli savjeti svjetskih stručnjaka u turizmu, poput Linde Pereire, Roba Davidsona i Klausa Kobjolla.

– U vremenu gospodarske recesije, kada gost više ne dolazi sam, nego se za njega treba itekako potruditi, prodajni i marketinški pristup hotelijera također zahtijeva prilagodbu novonastalim uvjetima. Upravo nam Internet pruža brojne nove mogućnosti promocije poslovanja i komunikacije s ciljnim tržištima. Stoga sam siguran da će Poslovni Turizam, web portal koji će ciljano pratiti kongresnu i poslovnu industriju, donijeti novu vrijednost korisnicima, ali i hrvatskom turizmu u cjelini – rekao je na kraju izlaganja Ivan Liović.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.