Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Poslovniturizam.com – online vodič kroz ponudu hrvatskog kongresnog turizma

Danas je u konferencijskoj dvorani OffSpace javnosti predstavljen web projekt PoslovniTurizam.com – prvi online vodič hrvatskog kongresnog i poslovnog turizma. Kongresna industrija jedna je od najprofitabilnijih i najbrže rastućih grana turizma koja Hrvatskoj godišnje donosi više od 220 milijuna kuna.

Danas je u konferencijskoj dvorani OffSpace javnosti predstavljen web projekt PoslovniTurizam.com - prvi online vodič hrvatskog kongresnog i poslovnog turizma. Kongresna industrija jedna je od najprofitabilnijih i najbrže rastućih grana turizma koja Hrvatskoj godišnje donosi više od 220 milijuna kuna.

Portal Poslovni Turizam svojevrsni je informacijski „one-stop-shop“ kongresne industrije, s cjelovitim i detaljnim pregledom ponude kongresnih prostora, specijaliziranih turističkih i event agencija te vezane uslužne industrije kao što su catering, prevođenje ili najam kongresne opreme. Važnost projekta su prepoznale i podržale nadležne institucije u turizmu: Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i TZ Grada Zagreba.

– Portal će uvelike koristiti organizatorima bilo kojeg oblika poslovnih događanja jer omogućuje brzu i efikasnu pretragu kongresnih prostora, štedi vrijeme poslovnom čovjeku te potiče stvaranje poslovnih suradnji između sudionika ovog brzo rastućeg oblika turizma. Internet je izvrstan alat za promociju hrvatskih kongresnih kapaciteta, stoga najavljujemo pokretanje portala i na engleskom jeziku početkom iduće godine, kako bi ponuda domaćih kapaciteta bila dostupna stranom tržištu – rekao je Darko Ševa, voditelj projekta PoslovniTurizam.

Zlatan Muftić, voditelj Kongresnog ureda pri TZGZ, pozdravio je privatnu inicijativu Centra za poslovni turizam: „Web stranice PoslovniTurizam.com, posvećene kongresnoj industriji zaslužuju sve pohvale. Iscrpne i informativne, postat će neizostavan alat organizatorima poslovnih skupova i drugih događanja u Hrvatskoj.“

Muftić je dodao kako se Zagreb potvrđuje kao vodeća hrvatska kongresna destinacija, povećavši svoj udio u ukupnom broju održanih skupova u Hrvatskoj s 45,9% u 2009. na 47,7% u 2010. (podaci za razdoblje siječanj-lipanj).

Ivan Liović, direktor prodaje hotela Antunović, predstavio je najveći kongresni centar u Hrvatskoj, koji na 2.500 kvadratnih metara nudi 20 kongresnih dvorana. Kroz Hotel i kongresni centar Antunović u 2009. godini prošlo je milijun gostiju, od čega najveći dio kroz kongrese i bankete. Osim u nadogradnju kapaciteta i ulaganja u najmoderniju tehničku opremu za održavanje skupova, u borbi protiv recesije u hotelu su dodatno educirali managere i uposlenike, u čemu su im pomogli savjeti svjetskih stručnjaka u turizmu, poput Linde Pereire, Roba Davidsona i Klausa Kobjolla.

– U vremenu gospodarske recesije, kada gost više ne dolazi sam, nego se za njega treba itekako potruditi, prodajni i marketinški pristup hotelijera također zahtijeva prilagodbu novonastalim uvjetima. Upravo nam Internet pruža brojne nove mogućnosti promocije poslovanja i komunikacije s ciljnim tržištima. Stoga sam siguran da će Poslovni Turizam, web portal koji će ciljano pratiti kongresnu i poslovnu industriju, donijeti novu vrijednost korisnicima, ali i hrvatskom turizmu u cjelini – rekao je na kraju izlaganja Ivan Liović.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.