Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Poslovno putovanje u Sloveniju

Otkrijte Sloveniju, doznajte sve o blagodatima ulaska hrvatske u Schengen i provjerite na koje sve načine možete iznenaditi i motivirati svoje zaposlenike.

Kada je otkucala ponoć 1.1.2023. i Hrvatska postala punopravna članica Schengenskog prostora (i eurozone), mnoge stvari su se promijenile nabolje. Ponajprije se to odnosi na povoljniju situaciju kada govorimo u kontekstu biznisa i provođenja poslovnih aktivnosti.

Zna se kako u Europskoj uniji najbolje prolaze oni koji su si međusobno najbliži, a u to društvo napokon spada i Hrvatska kojoj Schengen, uz euro, znači konačan završetak procesa europskih integracija. S jedne strane potvrđuje povjerenje drugih zemalja u Hrvatsku, a s druge – ulazak u Schengenski prostor i eurozonu znači kako se građani Hrvatske baš u svim aspektima izjednačavaju s zemljama jezgre Europe, odnosno “starim” članicama Unije.

Ujedno se poboljšala i percepcija Hrvatske kao zemlje koja je u Schengenu, a posljedično time i sigurnije okruženje za ulaganja, širenje poslovne mreže i ostvarivanje novih kontakata i suradnje.

Naravno, pritom se ne smije zaboraviti kako ovo podrazumijeva i značajnu vremensku uštedu u kontekstu zimovanjaljetovanjaizleta, odlazaka na poslovne sastanke i sve druge prigode. Naime, u Sloveniju, Austriju te dalje, moguće je odsad putovati bez ikakvog zastoja i kontrole, gotovo kao da putujemo unutar Hrvatske. Na ovaj način, olakšava se prekogranična suradnja, a pusti sati provedeni u čekanjima na granici postaju stvar prošlosti.

U tom kontekstu, posebice ako ste poduzetnik svjestan važnosti održavanja zdrave organizacijske kulture i potrebe nagrađivanja svojih zaposlenika, ovo predstavlja odličnu priliku da demonstrirate kako Vam je stalo do zaposlenika i iskoristite otvorene granice. Upravo zato, pripremite vrhunske zajedničke aktivnosti za još bolju timsku koheziju i otkrijte na koje sve načine susjedna Slovenija može biti idealna teambuilding destinacija nakon primanja u Schengen.

Iz tog razloga, pripremili smo Vam nekoliko odličnih ideja s kojima ćete motivirati, nagraditi i iznenaditi vaše zaposlenike te pokazati kako cijenite njihov dosadašnji trud i zalaganje. Poklonite svojim zaposlenicima jedan od genijalnih SelectBox poklon paketa, uz koje ćete im dati nešto sasvim posebno – iskustvo i doživljaj za pamćenje. Pokažite kako prepoznajete njihovu vrijednost i nagradite ih za dobro obavljen posao već danas.

U nastavku teksta, otkrijte Sloveniju, doznajte sve o blagodatima ulaska Hrvatske u Schengen i provjerite na koje sve načine možete iznenaditi i motivirati svoje zaposlenike.

Odvojite vrijeme da cijenite zaposlenike i oni će vam to uzvratiti na tisuću načina.

Bob Nelson

Motivacija zaposlenika kao ključ uspješnog poslovanja

Ponekad motivacija, elan te osjećaj zadovoljstva kojeg drugi osjećaju, može prijeći i na one koji se u danom trenutku osjećaju demotivirano. Naime, dokazano je kako pozitivna radna atmosfera, doprinosi boljim poslovnim rezultatima pa zašto ne biste pokušali nagraditi svoje zaposlenike, ali i sebe izvrsnim gastronomskim doživljajem kojeg nudi B-restoran InterContinental. Ovaj fantastičan  restoran kojeg krasi Michelin zvjezdica, u ponudi ima sve od izvrsnog Ribeye odreska, preko fine ribe pa sve do goveđih filea.

Putovanje u Sloveniju restoran InterContinental
InterContinental

Restoran krasi čaroban pogled od 360 stupnjeva na stari centar Ljubljane, s dvorcem koji se nalazi s jedne i Alpama s druge strane. Povedite svoje zaposlenika na mjesto gdje pripremaju samo pomno odabrana jela koja mogu očarati nepce i najvećeg gurmana. Otvorena kuhinja omogućuje da gledate kako se pripremaju gastro remek-djela kojima nastoje povezati slovensku kuhinju sa svjetskim trendovima. Nagradite zaposlenike avanturom okusa bez premca!

Osluhnite treba li vašim zaposlenicima odmor

Odvojite nekoliko trenutaka i sjetite se razgovora koja ste vodili sa svojim zaposlenicima. Sigurno ste čuli čemu teže, što im treba te jesu li umorni i željni odmora. Pa zašto ne biste nagradili svoje zaposlenike odmorom, gdje će napuniti baterije i vratiti se osvježeni nakon izvrsnog odmora kojeg nudi Bohinj EKO Hotel. Ovaj centar spokoja, mira i udobnosti, idealna je destinacija za sve one koji iz prve ruke žele svjedočiti prirodnim ljepotama spektakularnog Nacionalnog parka Triglav. Visoki standard ponude hotela, rezultirao je moderno uređenim sobama koje predstavljaju idealno utočište za odmor od svakodnevnih briga i cjelovito uživanje.

Putovanje u Sloveniju Bohinj EKO Hotel
EKO Hotel

Gosti mogu uživati u šetnji predivno uređenim parkom, oko jezera ili se zabaviti u Vodenom parku Bohinj koji je podzemnim hodnikom spojen s hotelom. Priuštite im odmor na moderan način prilagođen svačijem ukus i iznenadite ih boravkom u ovoj oazi mira. Jer ima li boljeg načina za reći „hvala“ svojim djelatnicima?

Bolja timska kohezija kroz teambuilding

Za stvaranje pozitivne i motivirajuće atmosfere na poslu, rješenje se ponekad krije izvan granica naše radne okoline i pronalazimo ga u zajedničkim aktivnostima koje poznajemo pod nazivom – teambuilding. Odavno je poznato kako zajedničke aktivnosti poboljšavaju timski duh te kako je bitno družiti se i izvan poslovnog okruženja. Zato već danas se pobrinite kako bi timski duh bio osvježen i odaberite ProKarting, najbolji karting u Sloveniji. Na stazi dugoj 690 metara s 13 ludih zavoja i 160 metara ravnine, ovaj karting pruža mogućnost nezaboravnog iskustva uz potpunu sigurnost kako za vozače tako i za gledatelje duž staze.

Putovanje u Sloveniju ProKarting
ProKarting

Prvoklasni RiMO TWiN dvosjed te RiMO ALPHA jednosjed, predstavljaju vozila vrhunske kvalitete za najluđu vožnju, a moderni sustav praćenja brzine osigurava da se rezultat uvijek zna. Omogućite im da se potpuno predaju doživljaju divlje vožnje, prijateljski odmjere snage i, najvažnije od svega, dožive vrhunsko teambuilding iskustvo.

Riješite se najvećeg tereta produktivnosti – stresa

U posljednje vrijeme, neke tvrtke unajmljuju masažere kako bi se njihovi zaposlenici riješili tihog ubojice, stresa, te kako bi im se pomoglo u opuštanju. Mi predlažemo da se zaposlenicima omogući privatnost i sloboda odabira tretmana kojeg požele dok se poput starih Rimljana opuštaju u čarobnom ambijentu Rimskih termi.

Ove terme nalaze se u neposrednoj blizini Rimskih Toplica, jednog od najljepših mjesta u Sloveniji i građene su po uzoru na drevna rimska kupališta. Njihovi bazeni napunjeni su ljekovitom termalnom vodom i prostiru se na preko 450 kvadratnih metara. Izvrstan wellness i spa prostor koji nudi brojne masaže i tretmane, pruža odličnu priliku da im omogućite posjetiti mjesto gdje svatko ima šansu obnoviti energiju te opustiti i ojačati tijelo. Komforan smještaj u prekrasnom prirodnom okruženju, idealna pozicija i raznolika ponuda, svaki boravak pretvara u iskustvo za sjećanje, a Vama vraća zaposlenike oslobođene od bilo kakvog stresa!

Putovanje u Sloveniju Rimske terme
Rimske terme

Brza prilagodba novim okolnostima ključna je odrednica uspješnih poslodavaca i organizacija. Oni koji doista razumiju kako efikasno voditi organizaciju odnosno tvrtku, znaju kako nije dovoljno samo novčano stimulirati radnike da bi ih se zadržalo, već je potrebna određena doza kreativnosti, koja se bez sumnje može pronaći u SelectBox poklon paketima.

Mnogobrojne lokacije i zabavne aktivnosti koje naši poklon paketi pružaju kao što su organizirani izleti, tetošenje u hotelima i toplicama, ukusna ugostiteljska ponuda te sportske teambuilding aktivnosti, predstavljaju vrhunski inovativan način motiviranja zaposlenika.

Donesite pametnu odluku već danas, doznajte sve o blagodatima ulaska Hrvatske u Schengen za poslodavce, ojačajte tim i potaknite ih na još bolje rezultate!


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.