Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Potpisani ugovori o zakupu prava lova za deset lovišta

U Ministarstvu poljoprivrede danas su potpisani ugovori o zakupu prava lova na 10 lovnih godina za deset lovišta, temeljem čega će država godišnje uprihoditi 1,4 milijuna kuna, priopćeno je iz Ministarstva.

U Ministarstvu poljoprivrede danas su potpisani ugovori o zakupu prava lova na 10 lovnih godina za deset lovišta, temeljem čega će država godišnje uprihoditi 1,4 milijuna kuna, priopćeno je iz Ministarstva.

Riječ je o državnim otvorenim lovištima Lonja, Bukovača, Cetingrad, Kremešnica, Kalnik, Suhopoljska Bilogora, Mala kapela II, Bonastar, Poljica i Đurđevačka Bilogora.

Za korištenje prava lova plaća se novčana naknada te će potpisivanjem ugovora država ostvarivati godišnji prihod od 1,4 milijuna kuna, navode iz Ministarstva.

Ministarstvo je bilo raspisalo javni natječaj za zakup deset lovišta, a natječaj je zaključen 30. rujna 2013.

Pristiglo je bilo 46 ponuda koje je pregledala Komisija za provedbu postupaka javnih natječaja, koja je odabrala najpovoljnije ponuđače.

U priopćenju se navode i najpovoljniji ponuđači za svako od deset lovišta, a među njima je najviše lovačkih udruga.

Potpisom ugovora određuju se prava i obveze između potpisnika te navedene pravne odnosno fizičke osobe (obrtnici) postaju lovoovlaštenici državnih lovišta, odnosno stječu pravo lova na temelju zakupa.

Pravo lova u lovištu izvršava se kao pravo i dužnosti provedbe lovnogospodarske osnove ili programa uzgoja divljači i sklopljenog ugovora o zakupu.

Nakon potpisivanja ugovora o zakupu lovišta svaki lovoovlaštenik donosi lovnogospodarsku osnovu, odnosno program uzgoja divljači kojim je propisano gospodarenje lovištem koje obuhvaća uzgoj, zaštitu, lov i korištenje divljači i njezinih dijelova, te prisustvo zaštićenih vrsta.

U gospodarenju lovištem, lovoovlaštenici su dužni pridržavati se Zakona o lovstvu te provedbenih propisa, navode iz Ministarstva.

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Gosti koji su tu županiju posjetili motivirani „Igrom prijestolja“ ujedno su u analiziranom razdoblju potrošili ukupno 126 milijuna eura.

Novosti

Nakon što su se hrvatski glazbenici ujedinili u borbi za pravednije digitalno tržište, za svoja prava krenuli su u borbu zajedno i sa svjetski...

Lifestyle

Vlada Republike Hrvatske trebala bi uskoro dobiti na usvajanje Nacrt prijedloga Zakona o lovstvu. Udruga Prijatelji životinja već je upozorila na nazadne odredbe koje...

Novosti

Moramo se složiti: Uvođenje novog načina iživljavanja na životinjama zbog zabave vraća Hrvatsku u kameno doba, kako kažu iz udruge Prijatelji životinja. Nacrt prijedloga...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.