Pozivamo vas na 30. jubilarni MAGROS 2018

Ovogodišnja tema je: MALOPRODAJA U EU – TRENDOVI I IZAZOVI. TRGOVINO, QUO VADIS? Konferencija se odvija pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

Konferenciju organiziraju poslovni časopis – Suvremena trgovina i HGK, 24. listopada 2018. u dvorani tvrtke KRAŠ u Zagrebu s početkom u 9,00 sati.

Temu ćemo obraditi s dva gledišta:

Prvo, što se događa u maloprodaji unutar Europske unije, s naglaskom na nove trendove, ali i izazove koje oni nose sa sobom. Uvodno izlaganje na tu temu iznijet će Neil McMillan, direktor političkih poslova i trgovine EuroCommerca, krovne trgovinske organizacije EU. Posebno će biti govora o potrebi jedinstvenih odnosa na zajedničkom tržištu s posebnim osvrtom na Zakon o nepoštenoj trgovačkoj praksi i reakcije na njegovu provedbu unutar EU.

Drugo, analiza stanja hrvatske maloprodaje. Analizu će izraditi dr. Ivan-Damir Anić, iz Ekonomskog instituta Zagreb, a trebala bi odgovoriti na otvorena pitanja uloge domaćih lanaca trgovine u sve većem stupnju internacionalizacije domaćeg tržišta i jačanju inozemnih trgovačkih lanaca. Isto tako, pokazat će se i rezultati provođenja Zakona o nepoštenoj trgovačkoj praksi u Hrvatskoj koji je unio dosta nedoumica.

U dva panela pokušat ćemo ukazati na međuovisnost trgovine, proizvodnje i turizma, naglasiti značenje projekta „Od polja do stola“, obrazložiti što sa stajališta zaposlenosti znači kupovina domaćih proizvoda, a ujedno analitički razmotriti što nam donosi povećana internacionalizacija i kako se domaći trgovački lanci nose s tim problemima. Isto tako, trebamo utvrditi gdje je Hrvatska na gospodarskoj karti EU i kuda ide trgovina u Hrvatskoj.

Partneri

Organizacija skupa zamišljena je uz prisustvovanje i aktivno sudjelovanje najvažnijih institucija odgovornih za ova područja: Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova europske unije, Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca, Grada Zagreba, Ekonomskog instituta Zagreb, te HBOR-a i HAMAG Bicro-a, Turističke zajednice grada Zagreba, Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore i Zaklade Konrad Adenauer, te Smart partnera IBM-a.

Sudionici Konferencije biti će tvrtke i obrti, predstavnici gospodarskih udruženja (komora i poslodavaca) i nadležnih državnih institucija (ministarstava i agencija) iz Hrvatske i susjednih zemalja.

UKRATKO O MAGROSU 2018:

Tema: Maloprodaja u EU – trendovi i izazovi; Trgovino, Quo vadis?

Vrijeme održavanja: 24. listopada 2018. od 09,00 do 16,00 sati

Mjesto održavanja: Zagreb, dvorana Auditorium – Kraš, Ravnice 48

Organizatori: Suvremena trgovina i Hrvatska gospodarska komora

Suorganizatori: Zaklada Konrad Adenauer, Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora

Visoko pokroviteljstvo: Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica RH

Glavni pokrovitelj: Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba

Pokrovitelji: Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije i Hrvatska obrtnička komora

Organizacijska podrška: Kraš

Smart partneri: IBM i Hamag-Bicro

Akademski partneri: Ekonomski institut Zagreb, Libertas međunarodno sveučilište i Obrazovna grupa Zrinski

Sponzori: FINA, NTL, Bernarda, Badel 1862, Kotka, KentBank, Savez udruga malih trgovaca, Primacošped, Galko, Spaz

Dobrodošli na MAGROS 2018. Ulaz je slobodan.

Podijeli

Odgovori

Top