Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Pravim putem do kredita

Ako se već odlučujete zadužiti na duži period, učinite to na pravi način, informirajte se o stanju na tržištu i uvjetima koje nude banke. Ukoliko vam je potrebna polica životnog osiguranja kao instrument osiguranja za podizanje kredita, usporedite ponude osiguravajućih kuća na portalu kompare.hr kako biste odabrali policu koja najbolje odgovara vašim potrebama.

Ako se već odlučujete zadužiti na duži period, učinite to na pravi način, informirajte se o stanju na tržištu i uvjetima koje nude banke. Ukoliko vam je potrebna polica životnog osiguranja kao instrument osiguranja za podizanje kredita, usporedite ponude osiguravajućih kuća na portalu kompare.hr kako biste odabrali policu koja najbolje odgovara vašim potrebama.

Odluka o podizanju kredita i zaduženju kod banke na duži period nije jednostavna, no najčešće je to jedina opcija ukoliko vam je hitno potrebna gotovina. Ne nasjedajte brojnim oglasima koji vas vabe obećanjima da ćete novac dobiti u roku kraćem od 24 sata, te sličnim smicalicama kojima se koriste kamatari.

Stavimo na stranu negativna iskustva koja prolaze neki korisnici kredita u švicarskim francima. Banka vam ipak nudi sigurnost i unaprijed garantirane uvjete pod kojima podižete kredit.
Međutim, nije svejedno u kojoj banci ćete ugovoriti kredit i dužnički se vezati na pet ili deset godina. Banke s vremena na vrijeme kreiraju posebne ponude gotovinskih kredita, a osnovna karakteristika takvih ponuda su povoljniji uvjeti zaduženja, odnosno niža kamatna stopa i slične pogodnosti.

Usporedili su za vas nekoliko, trenutno, najzanimljivijih ponuda koje biste trebali uzeti u obzir ukoliko razmišljate o podizanju gotovinskog kredita.

1. Gotovinski kredit u kunama OTP banke – trenutno jedna od najzanimljivijih ponuda gotovinskih kredita je Gotovisnki kredit OTP banke uz iznimno konkurentnu kamatnu stopu od 8,53%. Uzmemo li u obzir da se kamatne stope na gotovinske kredite kreću i do 9,5%, a visina administrativne naknade u prosjeku se naplaćuje 2% iznosa kredita, na 10.000 kuna i rok otplate od sedam godina, možete uštedjeti i do 1.500 kuna.

Kao instrument osiguranja, banka od vas neće zahtijevati hipoteku, već jednog jamca ili zalog police životnog osiguranja.

2. Gotovinski SUPER kredit – u Kreditnoj banci Zagreb možete ugovoriti kredit uz valutnu klauzulu u eurima, kamatnu fiksnu stopu od 7,49% i naknadom za obradu kredita od 0,49%. To znači da ćete banci, uz uvjet da posudite 10.000 eura uz rok otplate od sedam godina, vratiti 12.929,01 eura. Računica pokazuje da možete ostvariti uštedu od 1100 eura.

3. Nenamjenski kredit uz hipoteku i valutnu klauzulu u EUR – u Hypo banci možete ugovoriti kredit uz valutnu klauzulu u eurima, s hipotekom kao instrumentom osiguranja. Kamatna stopa iznosi 8%, a jednokratna naknada za obradu kredita 2%. To znači da ćete banci, uz uvjet da posudite 10.000 eura uz rok otplate od sedam godina, vratiti 13.292,42 eura. Računica pokazuje da možete ostvariti uštedu od 430 eura.

4. Nenamjenski osigurani krediti uz valutnu klauzulu u eurima – Sberbank d.d. nudi gotovinski kredit uz kamatnu stopu od 8,2% i naknadu za obradu kredita od 1%, što istovremeno znači i uštedu od 306,67 eura. Uz to, Sberbank nudi i jedan zanimljiv poklon. Naime, svaki klijent koji zatraži ponudu za kredit putem portala kompare.hr te sklopi ugovor, dobiva na poklon veliki ručnik za plažu.

Ako se već odlučujete zadužiti na duži period, učinite to na pravi način, informirajte se o stanju na tržištu i uvjetima koje nude banke. Ukoliko vam je potrebna polica životnog osiguranja kao instrument osiguranja za podizanje kredita, usporedite ponude osiguravajućih kuća na portalu kompare.hr (https://kompare.hr/osiguranje/) kako biste odabrali policu koja najbolje odgovara vašim potrebama. Sve ostale aktualne ponude kredita na našem tržištu možete usporediti na kompare. hr (https://kompare.hr/financije/).

Napisao

Preporučujemo

Poduzeća

U Vodotehnici sada možete odabrati artikle snižene od 25% pa sve do 70% bez obzira na način plaćanja.

Računovodstvo i financije

Završni račun je neizostavna stavka koju svaki poslodavac mora imati. Iz njega se vidi koliko je uspješno ili neuspješno poslovala određena tvrtka u navedenoj...

Financije

Od ulaska Hrvatske u EU, investicijsko je zlato u potpunosti oslobođeno svih poreza, tako da se pri kupnji ne plaća PDV, ali ni pri...

Komentari

Slavonija je jedinstvena destinacija, svima nama u regionalnim turističkim zajednicama jasno je da pojedinačno ne možemo postići puno, stoga je zajednički nastup jedini logičan...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.