Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Pravo prijave za BICRO program PoC5 ostvarilo je 308 projekata

Svrha Programa provjere inovativnog koncepta za znanstvenike i istraživače (PoC Public) je omogućiti stvaranje novih na znanju utemeljenih poduzeća sa sjedištem u Republici Hrvatskoj te s potencijalom i sposobnosti za rast i razvoj

Svrha Programa provjere inovativnog koncepta za znanstvenike i istraživače (PoC Public) je omogućiti stvaranje novih na znanju utemeljenih poduzeća sa sjedištem u Republici Hrvatskoj te s potencijalom i sposobnosti za rast i razvoj

Poslovno – inovacijska agencija Republike Hrvatske (BICRO) raspisala  je 13. lipnja 2013. peti Javni poziv za sufinanciranje inicijalne faze inovativnih znanstveno-poduzetničkih projekata kroz Program provjere inovativnog koncepta (PoC).

Zaprimljene su 362 pretprijave od čega 54 natjecatelja nisu zadovoljila kriterije preliminarne evaluacije. Trenutno je 308 natjecatelja u fazi izrade prijave projekata ukupne vrijednosti preko 113 mil HRK. Natjecatelji čije su pretprijave pozitivno ocijenili Prepoznati centri imaju rok za izradu i predaju potpunih prijava do 21. srpnja 2013. godine. BICRO će vrjednovati zaprimljene prijave projekata u petom krugu Programa provjere inovativnog koncepta te o ishodu obavijestiti Natjecatelje putem Prepoznatih centara za provedbu Programa provjere inovativnog koncepta.

Program provjere inovativnog koncepta (PoC): Ključni cilj Programa Provjere inovativnog koncepta za poduzetnike (PoC Private) je inovativnim tvrtkama pružiti priliku provjeriti i potvrditi komercijalnu primjenu istraživačkih rezultata i uspostaviti odgovarajuću strategiju za nastavak komercijalizacije. BICRO, u suradnji s Prepoznatim centrima, dodjeljuje bespovratna sredstva na konkurentnoj osnovi odnosno najbolje ocijenjenim projektima do 70 % ukupnih troškova projekta.

Svrha Programa provjere inovativnog koncepta za znanstvenike i istraživače (PoC Public) je omogućiti stvaranje novih na znanju utemeljenih poduzeća sa sjedištem u Republici Hrvatskoj te s potencijalom i sposobnosti za rast i razvoj (tzv. „spin-off“ sa sveučilišta i znanstvenih instituta).

Program podupire pretkomercijalizaciju vodećih tehnologija u nastajanju s hrvatskih sveučilišta, istraživačkih instituta te drugih visokoškolskih i znanstveno-istraživačkih ustanova te pomaže znanstvenicima i istraživačima plasirati svoje ideje i izume iz laboratorija na tržište.

U prethodna četiri kruga PoC-a sufinancirano je 112 projekata ukupne vrijednosti 37.360.582,92 HRK od čega je 22.672.428,42 HRK sufinancirano od strane BICRO-a.

Financijska sredstva u ukupnom iznosu od 10.000.000,00 kuna raspoloživa za odobrene projekte temeljem petog Javnog poziva osigurana su iz zajma Svjetske banke za Drugi Projekt tehnologijskog razvoja (STP II).

Više o programu PoC možete potražiti na: www.bicro.hr

Napisao

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.