Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Industrija

Predsezona: Uskrsni praznici odličan prvi pokazatelj

arena pula
pixabay.com

Iako raniji Uskrs obično pokazuje lošiji početak predsezone, prvi rezultati rezervacija domaćih i stranih gostiju ipak daju razlog za slavlje. Tako turistička kompanija Uniline u odnosu na rezultate prošlogodišnjih uskršnjih praznika bilježi porast od čak 300 posto u dolascima gostiju s tržišta Azije i Pacifika. Predsezona je dobro počela.

Upiti gostiju s područja Azije započeli su već u zimi, a prve pojačane brojke mogle su se primijetiti već početkom ožujka. Za hrvatsku turističku ponudu najviše je zainteresiranih turista iz Japana, Koreje, Tajlanda i Malezije čije zanimanje posebice pobuđuju spomenici UNESCO-a.

Dodatni porast u broju rezervacija vidi se i u dolascima gostiju s područja Skandinavije i Velike Britanije, što je rezultat pojačanih promocijskih aktivnosti s kojima su u Unilineu ove godine krenuli ranije nego inače. Uz njih, tu su i tradicionalno stalni gosti iz Njemačke koje najviše privlače izleti u Istru. U Unilineu ističu da su optimistični rezultati vidljivi i u online rezervacijama. Najviše je rezervacija na području Kvarnera, a tek onda Dalmacije i Istre, gosti su pretežito s domaćeg tržišta, zatim slijede gosti s talijanskog i slovenskog tržišta. Gledajući sadašnje rezultate, možemo očekivati pozitivnu cijelu turističku godinu.

Pročitajte još:

Turizam

Ljetovanje već odavno nisu samo more i sunce, što je jako dobro poznato jednom od najpoznatijih hrvatskih turističkih središta, Bolu na Braču.

Turizam

Nakon što je ušla u obitelj renomiranih restorana svjetski poznatog vodiča Gault&Millau Croatia, Domestic House Lola iz Vukovara dobila je još jedno priznanje.

Turizam

U želji da ispričaju toplu priču o tradiciji i ljepoti života na Pelješcu, u sklopu svoje poznate boutique vinarije na vinorodnom položaju Postup u...

Turizam

Cavtatski hotel Croatia bit će domaćin događanja, a očekuje se dolazak tristotinjak sudionika; predstavnika ministarstava, turističkih zajednica, LAG-ova, OPG-ova te ostalih djelatnika u turizmu.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.