Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Energetika

Predstavljen Pravilnik kojim se reguliraju energetski pregledi za velika poduzeća

Pravilnik kojim se reguliraju energetski pregledi za velika poduzeća predstavljen je 28. listopada na radionici „Energetska učinkovitost (ENU) u gospodarstvu – obveza energetskog pregleda za velika poduzeća u Hrvatskoj gospodarskoj komori.  

Predstavnik Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija Ivan Šerić naglasio je kako provođenje energetskog pregleda dovodi do smanjenja troškova energije poduzećima, te se time otvara prostor za uštede, pogotovo kada se uzme u obzir da većini poduzeća energetika nije osnovna djelatnost.

Pravilnik za provođenje energetskog pregleda odnosi se na velika poduzeća, odnosno na ona trgovačka društva koja ispunjavaju barem dva od sljedećih uvjeta, a to su da ukupna aktiva tvrtke iznosi najmanje 130.000.000 kuna, godišnji prihod iznosi najmanje 260.000.000 kuna, a prosječno je zaposleno najmanje 250 radnika tijekom poslovne godine.

Posebna važnost ove radionice jest u tome što Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost trenutno u svome programu ima mjeru sufinanciranja uvođenja sustava ISO 50001 u velika poduzeća, u minimalnom iznosu od 40 posto, a na kraju radionice svi su zainteresirani mogli uz pomoć predstavnika Fonda pripremiti prijavu za navedeni program.

Rok za početak energetskog pregleda jest 5. prosinca ove godine. Tvrtkama koje su već započele pregled, rok se može produljiti do kraja 2016. godine.

Radionicu su organizirali Hrvatska gospodarska komora, Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo poduzetništva, Centar za investicije i praćenje energetskog sektora, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Hrvatska udruga poslodavaca.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Osobne financije

Bilo da si zarađenim novcem želite priuštiti dugo priželjkivani automobil ili ga pak planirate uložiti u kupovinu nekretnine ili dionica, važno je steći naviku...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.