Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Predstavljena četiri vodiča za male i srednje poduzetnike

Ministarstvo poduzetništva i obrta predstavilo je danas nova četiri tematska mini vodiča za male i srednje poduzetnike – Porez na dodanu vrijednost nakon pristupanja EU, Javna nabava, Sustavi upravljanja energijom i Upravljanje sustavom kvalitete i rizicima.

Ministarstvo poduzetništva i obrta predstavilo je danas nova četiri tematska mini vodiča za male i srednje poduzetnike - Porez na dodanu vrijednost nakon pristupanja EU, Javna nabava, Sustavi upravljanja energijom i Upravljanje sustavom kvalitete i rizicima.

Vodiči su predstavljeni u sklopu Nacionalne konferencije projekta Poboljšavanje informiranosti hrvatske poslovne zajednice BIZimpact II, a voditelj tima tog projekta Ricardo Pinto podsjetio je da je BIZimpact II dio Operativnog programa Regionalna konkurentnost za razdoblje od 2007. do 2013. godine.

Projekt je vrijedan 1,4 milijuna eura, od čega 85 posto financira Europska Unija, dok je 15 posto nacionalna komponenta, a provedba projekta traje od ožujka 2013. do ožujka 2015. godine.

Cilj je projekta, kako je rekao Pinto, unaprijediti poslovnu klimu u Hrvatskoj, razvojem podsustava za ekonomsku procjenu učinka propisa te poboljšanje informiranja poslovne zajednice o zakonodavnim područjima koja su njima važna.

Danas predstavljeni vodiči donose najaktualnije informacije o temama na koje se odnose, popis najvažnijih propisa i prikaz utjecaja propisa na poslovnu zajednicu, najčešća pitanja i odgovore te popis institucija i izvora na kojima poduzetnici mogu potražiti dodatne informacije.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, rekao je da se s ova četiri mini vodiča želi pomoći poduzetnicima i poslovnoj zajednici te ih educirati o novom zakonodavstvu, kako bi im se olakšalo poslovanje.

Među ostalim, Maras je podsjetio da je u tijeku izmjena zakona o PDV-u te je ponovio da će on i dalje inzistirati na tome da se malim poduzetnicima, s godišnjim prometom do 3 milijuna kuna, omogući plaćanje PDV-a po naplaćenoj fakturi, a ne po izdanom računu, kao je to sada.

To ne bi, kazao je Maras, bilo preveliko opterećenje za likvidnost proračuna jer se ne radi o tome da se nekom oprosti PDV, već bi se porez naplatio kada poduzetnik naplati svoj račun.

Radi se o tome da se pomogne malim tvrtkama, koje nekada u nelikvidnosti ne mogu izdržati presiju PDV-a, istaknuo je Maras dodavši kako očekuje da će o tom njegovom prijedlogu postići dogovor s ministrom financija.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.