Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Predstavljena međunarodna suradnja hrvatskog startupa qohubs i IT tvrtke metafinanz

qohubs, hrvatska platforma za poticanje brzih organizacijskih promjena pokrenula suradnju sa njemačkom tvrtkom metafinanz i istraživačicom kompleksnosti, Stephanie Borgert.

Dijana Vetturelli, CEO qohubsa Lisa-Marie Kofahl, senior business designer iz tvrtke metafinanz Stephanie Borgert, istraživačica kompleksnosti i autorica

Na današnjoj mini konferenciji na temu organizacijske kulture u ZICERU, Zagrebačkom inovacijskom centru predstavljena je suradnja hrvatskog startupa qohubs s njemačkom tvrtkom metafinanz i istraživačicom kompleksnosti i autoricom Stephanie  Borgert te  „Culture Triple“,  prvi zajednički proizvod  koji omogućava brze organizacijske promjene kroz teme: kulture neuspjeha, konflikta i davanja povratnih informacija.

metafinanz Informationssysteme, IT i business consulting kompanija i članica Allianz grupe sa više od 800 zaposlenika, u vrhu je najboljih njemačkih poslodavaca dugi niz godina. Njihov uspjeh tijekom svih tržišnih trzavica i zadovoljstvo zaposlenika posljedica je agilnog organizacijskog dizajna koji počiva na 74 potpuno autonomnih timova. Uvidjevši da fokus na decentralizirane timove nosi brojne benefite, ali i moguće neiskorištene potencijale, u suradnji sa Stephanie Borgert, autoricom i istraživačicom kompleksnosti, zajednički su osmislili jedinstveni program pod nazivom „Culture Triple“.

Stephanie Borgert se prisjeća početaka razvoja: „Kada smo si postavili pitanje kako relevantne organizacijske teme dovesti u komunikaciju, odlučili smo se na samoorganizirajući pristup učenju u malim grupama. Socijalno učenje ključno je za omogućavanje promjena i transformacije bez obzira na veličinu ili industriju u kojoj se tvrtka nalazi.“

S pojavom qohubs platforme za poticanje brzih i održivih promjena, otvorila se mogućnost za provedbu „Culture Triple“ programa neovisno o tome rade li zaposlenici iz ureda ili njeguju hibridni model rada vodeći pri tome brigu i održivosti.

Dijana Vetturelli, CEO qohubsa osvrnula se na temu održivosti: „U velikim tvrtkama ulaganja u putne troškove za odlazak na školovanje iznose i do 60% od cjelokupnog budžeta za učenje i razvoj zaposlenika. Teško je reći koliko se goriva potroši tijekom putovanja, ali očito je da su rezultirajuće emisije CO2 značajne. A to je samo jedna strana priče – treba uzeti u obzir i vrijeme provedeno na putovanju – ono znači manje vremena za stvaranje vrijednosti, odmor, druženje s obitelji i prijateljima. Raduje me da je metafinanz prepoznao te i druge značajke qohubs platforme i uzbuđena sam što zajedničkim snagama možemo utjecati na stvaranje boljeg radnog okruženja i društva općenito.“

Svoje zadovoljstvo suradnjom s qohubsom podijelila je Lisa-Marie Kofahl, Senior business designer iz tvrtke metafinanz: „Vjerujemo u snagu konverzacijskog pristupa kada je riječ o temama vezanim uz organizacijsku kulturu. Zato smo tražili format koji omogućuje iskrene timske rasprave i koji izaziva naša uvjerenja o željenoj suradnji. Kad smo prvi put isprobali platformu, odmah smo htjeli nastaviti. qohubs pruža upravo ono što smo tražili. Intuitivni dizajn i sučelje usmjereno na korisnika olakšava brzo uključenje, u smislenu i nezaboravnu raspravu. Samovođena postavka pruža povećanu fleksibilnost i stavlja fokus na pojedinačno relevantne teme. Timeboxing (vremenska ograničenja) genijalna su za dinamiku i tempo. Sve se to savršeno uklapa u naš način rada koji je  samoorganiziran i samovođen, u malim grupama, te neovisno o lokaciji, štedi resurse. Težimo učinkovitom razvoju diskursnih vještina koji se može primijeniti u bilo kojem novom kontekstu, poput projekta, novog tima, svijeta koji se mijenja. Ovaj pristup kulturi održivog učenja, dijelimo s qohubs-om. Savršeno sredstvo za svakoga tko traži format za uvođenje učinkovitog kulturnog diskursa u organizaciji.“

Važno je napomenuti kako je „Culture Triple“ od danas dostupan organizacijama diljem svijeta, na čak sedam jezika, a svi zainteresirani imaju mogućnost iskusiti snagu programa na posebno osmišljenim Experience sesijama koje startaju 28.02.2023.

Više informacija na mrežnoj stranici: https://www.qohubs.com/post/culture-triple . qo


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.