Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

Predstvljen projekt Ecomanager vrijedan 136 milijuna kuna – održivo upravljanje bioraznolikošću šuma u Hrvatskoj

Održana je početna konferencija projekta „Ecomanager“ čiji su korisnik Hrvatske šume d.o.o., a Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja suradnik na projektu.

Održana je početna konferencija projekta „Ecomanager“ čiji su korisnik Hrvatske šume d.o.o., a Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja suradnik na projektu.

Projekt se provodi na području Republike Hrvatske s ciljem osiguranja održivog upravljanja bioraznolikošću u šumskom dijelu Natura 2000 područja kroz izradu šumskogospodarskih planova kao planova upravljanja ekološkom mrežom. Riječ je o projektu vrijednom 136 milijuna kuna, a sufinancira ga Europska Unija iz Kohezijskog fonda, u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“.

Ponosan sam na projekt Ecomanager koji upravo najavljujemo, njegova je važnost iznimna i značaj koji će u provedbi ostvariti dio je naših razvojnih planova. Ecomanager podiže kvalitetu našeg rada i mogućnost rasplaganja resursima na viši nivo i to je upravo ono na čemu predano radimo“, izjavio je gospodin Krunoslav Jakupčić na otvaranju današnje početne konferencije.

Krunoslav Jakupčić

Edukacije, integracija i direktna komunikacija između zaposlenika

Ulaskom u EU, Republika Hrvatska preuzela je obvezu upravljanja ekološkom mrežom (EM) koja obuhvaća oko 37% kopnenog teritorija i 16% obalnog mora. Republika Hrvatska odlučila je upravljanje područjima EM Natura 2000, koja se nalaze unutar šuma i šumskih zemljišta kojima upravljaju Hrvatske šume d.o.o., integrirati u proces gospodarenja šumama.

„Mogu samo reći veliko hvala Hrvatskim šumama. Ono što moramo naglasiti jest da je pozitivna posljedica i rezultat ovoga je doprinos Republici Hrvatskoj u ostvarivanju dva cilja, a to su klimatski ciljevi i cilljevi za bioraznolikost“, naglasila je Renata Ojurović, ravnateljica Uprave za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju ispred Ministarstva poljoprivrede.

Renata Ojurović, ravnateljica Uprave za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju ispred Ministarstva poljoprivrede

Dosad izrađena 92 programa

Projekt ima i dodatne vrijednosti – osigurane su dodatne edukacije zaposlenika o ostalim sastavnicama šumskih ekosustava, omogućit će direktnu komunikaciju (teren i ured) s ostalim dionicima prilikom definiranja ciljeva i mjera očuvanja i kartiranja stanišnih tipova. Isto tako, u svrhu integracije, koristit će se jedan dokument prilikom gospodarenja šumama i šumskim zemljištima u području Natura 2000.

Ravnatelj Uprave za zaštitu prirode ispred Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Igor Kreitmeyer izjavio je da znanstvena zajednica desetljećima ukazuje da ljudsko djelovanje premašuje kapacitet održivosti ekosustava. „Svi moramo napraviti više i izaći iz svoje zone komfora, načina na koji koristimo prirodne resurse. Ključni ciljevi koji su pred nama su zaštita 30 posto kopna i mora, što na kopnu već imamo ostvareno, ali i 10 posto pod strogu zaštitu. Ti visoki ciljevi za europski kontinent proizlaze iz činjenice da gotovo nema stope našeg europskog tla na koje čovjek nije zagazio i na neki način poremetio prirodne procese”, naglasio je Kreitmeyer.

Igor Kreitmeyer

Dosad su izrađena 92 programa gospodarenja gospodarskom jedinicom s planom upravljanja područjem ekološke mreže od njih 167, što predstavlja 8,34% ukupnog područja ekološke mreže Natura 2000 u RH.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.