Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Predviđena je gradnja 517 stanova s prosječnom površinom od 96,9 četvornih metara

U Hrvatskoj je tijekom veljače izdano 580 odobrenja za građenje, što je 17,4 posto više u odnosu na veljaču 2013. godine, objavio je Državni zavod za statistiku.

U Hrvatskoj je tijekom veljače izdano 580 odobrenja za građenje, što je 17,4 posto više u odnosu na veljaču 2013. godine, objavio je Državni zavod za statistiku.

Vrijednost radova predviđenih odobrenjima za građenje izdanim u veljači je 1,08 milijardi kuna, dok je u istom lanjskom mjesecu iznosila 1,9 milijardi kuna.

Prema vrstama građevina, u veljači je 81 posto ili 469 odobrenja izdano za zgrade, a 19 posto ili 111 za ostale građevine.

Prema vrstama radova, na novogradnju se odnosi 74 posto ili 427 odobrenja, a 153 ili 26 posto ih je izdano za rekonstrukcije.

Po podacima DZS-a, odobrenjima za građenje izdanima u veljači predviđena je gradnja 517 stanova s prosječnom površinom od 96,9 četvornih metara. Odobrenjima izdanim u veljači prošle godine bila je predviđena gradnja 578 stanova.

Podaci za prva dva ovogodišnja mjeseca pokazuju da je u tom razdoblju u Hrvatskoj izdano 1.067 odobrenja za građenje, ili 9,2 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Vrijednost radova porasla je 9,8 posto, na 3,48 milijardi kuna.

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Kada tradicionalni ulagački instrumenti, poput obveznica, štednje u bankama, te ulaganja u nekretnine, postanu nesigurni, građani, ali i svi ostali investitori posežu za investicijskim...

EU fondovi

Hrvatska će primiti devet milijardi eura bespovratnih sredstava kohezijske politike za razdoblje od 2021. do 2027. godine radi promicanja gospodarske, socijalne i teritorijalne kohezije...

Financije

Trgovanje kriptovalutama je postalo popularno jer su ljudima često obećavane velike zarade za kratkoročna ulaganja.

Financije

Iako su više kamatne stope glavni instrument ECB-a za borbu protiv inflacije, one su i teret za gospodarstvo, jer to znači skuplje kredite i...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.