Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Premiership kao turistička atrakcija – 750.000 turista dolazi gledati tekme!

Već godinama su Velika Britanija i London jedno od glavnih turističkih središta na svijetu. Prošle je godine Veliku Britaniju posjetilo 32 milijuna stranih turista, pri čemu je 14 milijuna posjetilo London. Broj atrakcija i zanimljivosti koji privlače turiste je nemoguće pobrojati, no u zadnje vrijeme sve ih više dolazi zbog utakmica Premiershipa…

Već godinama su Velika Britanija i London jedno od glavnih turističkih središta na svijetu. Prošle je godine Veliku Britaniju posjetilo 32 milijuna stranih turista, pri čemu je 14 milijuna posjetilo London. Broj atrakcija i zanimljivosti koji privlače turiste je nemoguće pobrojati, no u zadnje vrijeme sve ih više dolazi zbog utakmica Premiershipa...

Tako je prošle godine Englesku posjetilo 750.000 turista isključivo kako bi mogli prisustvovati utakmicama elitnog razreda otočkog nogometa. Za usporedbe radi kraljevsku Buckinghamsku palaču posjetilo je samo 50.000 ljudi.

Turisti koji su na Otok stigli zbog nogometa potrošili su 690 milijuna eura. U prosjeku svaki je potrošio oko 900 eura što je daleko više od 650 eura koliko u prosjeku troše ‘obični’ turisti.

Najveći fanovi – Norvežani

Najviše ‘nogometnih turista’ već tradicionalno dolazi iz skandinavskih zemlja, a na vrhu su Norvežani. Svaki 13 norveški turist u UK dolazi zbog nogometa. Na drugom mjestu su gosti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Sve veći je broj i Kineza, Japanaca i Australaca. Najpopularniji stadioni su Old Trafford, Anfield i Emirates.

Utakmice premiershipa prenose se u više od 200 zemalja svijeta, što je i jedan od razloga iznimne popularnosti engleskog nogometa.

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Zizoo, globalni lider za najam brodova za odmor objavio je ključne tržišne podatke koji pokazuju kako je u Hrvatskoj ostvareno gotovo 30% svih Zizoo...

Lifestyle

Većina zaposlenika u Hrvatskoj smatra kako bi im poslodavci tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru trebali omogućiti fleksibilnije radno vrijeme.

Novosti

Forum je završen prezentacijom novih jesenskih jelovnika ugostitelja, kojima će se obogatiti gastro scena grada Zagreba. 

Ekonomija

Vinistra se ponovo odlučila na inovativan iskorak na hrvatskoj vinskoj sceni. Ovoga puta letvica je podignuta vrlo visoko.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.