Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Prihodi Googlea od oglašavanja rastu

pitanja na razgovoru za posao
pixabay

Prihod Googlea od internet marketinga u Hrvatskoj raste po godišnjoj stopi većoj od deset posto, rekao je Sandro Lazarić, direktor tvrtke Arbona, koja se bavi internet marketingom.

“Googleovi prihodi od internet marketinga, čak i kod nas, rastu po dvoznamenkastim stopama, što pokazuje snagu i svjetlu budućnost ovog kanala oglašavanja”, tvrdi Lazarić.

Isto tako, po njegovim riječima, raste i on-lina kupovina. U ukupnom trgovanju, on line kupovina u Hrvatskoj tijekom prošle godine povećala je svoj udjel za 3 postotna boda, sa 9 na 12 posto.

U 2014. godini ukupni prihodi Googlea iznosili su 66 milijardi američkih dolara, od čega su prihodi od oglašavanja bili 59,056 milijardi. Godinu prije, 2013. ukupni su prihodi te kompanije bili 55,519 milijardi dolara, od čega su prihodi od oglašavanja iznosili 50,547 milijardi.

Što se Hrvatske tiče, Google najviše zarađuje na internet marketingu, pri čemu se ti oglasi pojavljuju na tražilicama poput You Tubea, ali i mailovima, forumima, blogovima, i ostalim stranicama.

Korisnicima su Googleove usluge besplatne. Činjenica je, međutim, da korisnici usluge plaćaju svojim osobnim podacima pa tako u Googleu znaju jako puno o nama i našim interesima, a te informacije iskorištavaju kako bi zaradili preko svojih korisnika. Tako, ako zuzmemo brendove i poznate portale, top deset riječi koje su u Hrvatskoj najviše pretraživane tijekom prošle godine su energetski certifikat, booking admin, auto gume, aviokarte, izrada web stranica, legalizacija, krediti, kreditni kalkulator, last minute i proteini.

Isto tako, deset najpretraživanijih događaja na Googleu u Hrvatskoj bili su Svjetsko prvenstvo u nogometu, Uskrs, Oscar, Noć muzeja, Eurosong, Wimbledon, Špancirfest, Zimska olimpijada u Sochiju, Rujanfest i Interliber.

Na globalnoj razini deset najtraženijih prošlogodišnjih pojmova na Googleu bili su Robin Williams, World Cup, ebola, Malaysia Airlines, ALS Ice Bucket Challenge, Flappy Bird, Conchita Wurst, ISIS, Frozen i Sochi Olympics.

Google je, također za globalnu razinu, objavio i Top 10 pretraživanih riječi 2014. godini, a to su facebook, youtube, google, hotmail, gmail, fb, yahoo, xnxx, ebay, face.

(Hina) xdver ysbo

Pročitajte još:

Lifestyle

Kao građanima modernog svijeta, znanje o tehnologiji postaje sve važnije

Lifestyle

Google je objavio listu najtraženijih pojmova te donosi jedinstveni uvid u najpopularnije trendove.

Komentari

Formalne pritužbe na situaciju u kojoj Google u pretraživanjima daje prednost vlastitom servisu za usporedbu cijena, konkretno Google Shoppingu, počele su još prije 13...

Lifestyle

Google Karte će prikazati i onu koja je najštedljivija, ako slučajno nije i najbrža.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.