Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Prihodi od turizma u šest mjeseci 2013. veći 5,7 posto

„Rast financijskih pokazatelja u turizmu, uz fizičke pokazatelje, jasno ocrtava tijek ovogodišnje turističke sezone, koja je prema svim dosadašnjim brojkama uspješnija od 2012. godine”, komentirao je ministar turizma Darko Lorencin.

„Rast financijskih pokazatelja u turizmu, uz fizičke pokazatelje, jasno ocrtava tijek ovogodišnje turističke sezone, koja je prema svim dosadašnjim brojkama uspješnija od 2012. godine", komentirao je ministar turizma Darko Lorencin.

Prihodi od turizma u prvih šest mjeseci ove godine porasli su za 5,7 posto u odnosu na isto razdoblje 2012., te su, prema podacima Hrvatske narodne banke (HNB), iznosili 2,077 milijarde eura, izvijestili su danas iz Ministarstva turizma.

Udio prihoda od putovanja – turizma u ukupnom BDP-u iznosili su u tom razdoblju 9,9, posto, što u odnosu na 2012. predstavlja blagi rast udjela, navode iz Ministarstva.

Nakon rasta prihoda od turizma u prvom tromjesečju 2013. godine, pozitivan trend nastavljen je i tijekom razdoblja travanj-lipanj, u kojem je ostvarena 1,77 milijarda eura, što je u odnosu na prošlu godinu rast od 6 posto.

Udio prihoda u BDP-u iznosio je u tom razdoblju 16,1 posto, odnosno jedan postotni poen više nego lani.

„Rast financijskih pokazatelja u turizmu, uz fizičke pokazatelje, jasno ocrtava tijek ovogodišnje turističke sezone, koja je prema svim dosadašnjim brojkama uspješnija od 2012. godine”, komentirao je ministar turizma Darko Lorencin.

Ocijenio je kako je “dosadašnji uspjeh u turizmu rezultat kvalitetnih priprema, predanog rada turističkog sektora, ali isto tako i svih aktivnosti koje Ministarstvo turizma provodi u suradnji s privatnim sektorom. Iako 2013. godina još nije završena, vjerujem da će i na godišnjoj razini turistički rezultati biti dokaz snage turističkog sektora“, rekao je ministar Lorencin.

Napisao

Preporučujemo

Lifestyle

GLAMI, jedinstvena modna tražilica koja se oslanja na umjetnu inteligenciju, u Hrvatskoj posluje iznad očekivanja i za svoje partnere uspijeva generirati narudžbe u vrijednosti...

Turizam

Kriza se odužila. Turizam je na koljenima, a s njime i oko 450 obiteljskih malih hotela koje očekuje još jedna neizvjesna sezona.

Lifestyle

Svi ljudi su više ili manje lijeni. Neki su ipak previše, i to se smatra ogromnom manom. Ali što ako to nije toliko loša...

Edukacija

Sigurno imate kolegice i kolege s kojima su odnosi sjajni i one s kojima vam odnosi nisu baš onakvi kakve priželjkujete.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.