Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Prihvaćen prijedlog Strategije urbane sigurnosti Grada Zagreba 2014.-2017.

U prostorima Gradske uprave u srijedu, 18. lipnja je održana 2. sjednica Vijeća za prevenciju Grada Zagreba koju je sazvao i vodio gradonačelnik i predsjednik Vijeća Milan Bandić.

U prostorima Gradske uprave u srijedu, 18. lipnja je održana 2. sjednica Vijeća za prevenciju Grada Zagreba koju je sazvao i vodio gradonačelnik i predsjednik Vijeća Milan Bandić.

Vijeće je prihvatilo prijedlog Strategije urbane sigurnosti Grada Zagreba 2014.-2017., što ju je izradila uža Stručna radna skupina, a razmotrio i Savjet za urbanu sigurnost Grada Zagreba, te će, nakon što Gradonačelnik donese Zaključak, dokument biti upućen na razmatranje i donošenje Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

Vijeće je podržalo i pilot projekt policijske biciklističke ophodnje na području Grada što ga je predstavilo Ministarstvo unutarnjih poslova – Policijska uprava Zagrebačka. Prihvaćena je inicijativa da Grad Zagreb, zajedno s PUZ-om, nabavi bicikle s opremom za četiri policijske postaje (Centar, Maksimir-Peščenica, Novi Zagreb i Trešnjevka), a u kasnijoj fazi projekta i za sve ostale policijske postaje.

Također, PUZ će, u ime vijeća za prevenciju Grada Zagreba, pripremiti letak za građane s uputama o tome kako se zaštititi od kradljivaca i provalnika, osobito u nadolazećim ljetnim mjesecima i vremenu godišnjih odmora.

Podsjetimo, Vijeće za prevenciju Grada Zagreba osnovao je 2009. gradonačelnik Milan Bandić na inicijativu Ministarstva unutarnjih poslova – Policijske uprave zagrebačke radi koordinacije aktivnosti svih društvenih subjekata na postizanju što većeg stupnja sigurnosti, zaštite ljudi i imovine te kvalitete življenja na području Grada Zagreba.

Članove Vijeća čine predstavnici Grada Zagreba, Ministarstva unutarnjih poslova – Policijske uprave zagrebačke, Ministarstva pravosuđa, Centra za socijalnu skrb Zagreb, Turističke zajednice Grada Zagreba, Savjeta mladih Grada Zagreba, Gradskog društva Crvenoga križa, Saveza sportova Grada Zagreba, Saveza udruga Hrvatski ceh zaštitara i Zagrebačkog holdinga d.o.o.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Osobne financije

Bilo da si zarađenim novcem želite priuštiti dugo priželjkivani automobil ili ga pak planirate uložiti u kupovinu nekretnine ili dionica, važno je steći naviku...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.