Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Prijatna stolica za još prijatnije blagovanje

Jeste li odlučili namjestiti novu blagovaonicu, kupili ste savršeni stol i sada se dvoumite oko izbora stolica za blagovanje?

Jeste li odlučili namjestiti novu blagovaonicu, kupili ste savršeni stol i sada se dvoumite oko izbora stolica za blagovanje? Pomoći ćemo Vam da odaberete one koje preferirate kad god s hranom u ruci odlučite hoćete li sjesti na kauč ili na svoju novu i udobnu stolicu.

Na osnovu čega birati?

Pri odabiru stolica za blagovanje važno je slijediti nekoliko parametara. Posebno se usredotočite na visinu sjedala. Od tla bi trebalo biti na visini od oko 45 cm. Tako ćete osigurati ispravan položaj nogu, kada cijelim stopalima budete dodirivali tlo, a koljena su Vam pod pravim kutom. Idealna širina sjedala također bi trebala biti oko 45 cm. Međutim, ako se odlučite za stolice s naslonima za ruke, sjedalo može biti i šire.

A što je s naslonom? Ne zaboravite da što je veći naslon stolice, to ćete bolje sjedati. Visoki naslon drži leđa uspravno, a to olakšava napor za vratnu kralježnicu.

Koji materijal odabrati?

Plastične ili metalne stolice često se pojavljuju u modernom stilu življenja. Prednost tih materijala je njihovo jednostavno održavanje. Omiljene su također i potpuno tapecirane stolice. Vrlo su udobne i prikladnije su za veće prostorije. Odaberite one koji imaju uklonjivu presvlaku. Tako ćete ih uvijek održavati čistima. No, stolice za blagovanje najčešće su izrađene od masivnog drveta. Ovim stolicama obratite posebnu pozornost, prije svega njihovoj nosivosti kako se s vremenom ne bi počele klimati. To možete spriječiti i kupnjom stolica koje imaju zglobove na nogama i koje mogu podnijeti veće opterećenje.

Birajte prema kuhinjskom prostoru

Naravno, odlučujuća je i veličina prostora za koji kupujete stolice za blagovanje. Manje i lakše stolice, s nižim naslonom, prikladne su za manje blagovaonice. Sklopive stolice također mogu biti izvrstan izbor. U slučaju da trebate stvoriti mjesto za blagovanje u kuhinji, barske stolice su pravi izbor. Udobne će biti stolice od umjetne kože s višim naslonom za leđa.

Ako imate veliki prostor u kojem možete postaviti veliki stol za blagovanje, za najmanje šest osoba, tada se slobodno možete odlučiti za masivne i tapecirane stolice s visokim naslonima za ruke odnosno za leđa.

Sve se mora lijepo podudarati, zar ne?

Postoji pravilo da stolice za blagovanje trebaju odgovarati dizajnu ili dekoru, poput stola za blagovanje. Ali, sada trendovi pokazuju nešto sasvim novo. Dopušteno je kombinirati sve, znači staro s novim, drvo s plastikom i slično. Isto vrijedi i za boje.

Međutim, ako se ne usudite imati ovaj neugodan stil, pokušajte kupiti stolice u istom izgledu, ali različitih boja. Ili ih kombinirajte tako da se samo jedna boja i stil razlikuju od ostale opreme. To posebno važi ako imate blagovaonicu povezanu s dnevnim boravkom.

Moglo bi se činiti da blagovaonica nije baš mjesto na kojem se bilo što može poboljšati. Ali to nije točno. Možete se igrati s dekoracijom i ukrasima stolova, kupiti svježe cvijeće i blagovaonicu učiniti ugodnim mjestom za susret s članovima obitelji i prijateljima.

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.