Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

Prijave na natječaj o uključivanju učenika s teškoćama na tržište rada

Projektni prijedlozi predaju se zaključno do 4. prosinca 2009. godine Agenciji za strukovno obrazovanje, Odjel za ugovaranje i financiranje IPA programa. Prijaviti se smiju pravne osobe, nevladine organizacije, institucije u javnom sektoru, lokalne vlasti, međunarodne organizacije, srednje strukovne škole, centri za srednjoškolsko obrazovanje učenika s teškoćama, udruženja nastavnika strukovnih škola…

Projektni prijedlozi predaju se zaključno do 4. prosinca 2009. godine Agenciji za strukovno obrazovanje, Odjel za ugovaranje i financiranje IPA programa. Prijaviti se smiju pravne osobe, nevladine organizacije, institucije u javnom sektoru, lokalne vlasti, međunarodne organizacije, srednje strukovne škole, centri za srednjoškolsko obrazovanje učenika s teškoćama, udruženja nastavnika strukovnih škola...

Fondovi Europske unije financiraju uključivanje na tržište rada učenika s teškoćama u razvoju, a natječaj za prijavu projektnih prijedloga Uključivanje učenika s teškoćama u obrazovanje za zapošljavanje objavljen je na temelju Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala.

Projektni prijedlozi predaju se zaključno do 4. prosinca 2009. godine Agenciji za strukovno obrazovanje, Odjel za ugovaranje i financiranje IPA programa.

Ciljevi programa

Jačanje socijalnog uključivanja osoba kojima je otežan pristup tržištu rada i potpora skupinama u nepovoljnom položaju u pristupu obrazovanju obavljaju se radi izjednačavanja mogućnosti uključivanja u obrazovanje i uvođenja inkluzivnih obrazovnih metoda i metoda poučavanja te odbacivanja diskriminatornih i segregacijskih politika i ponašanja.

Povećavanje mogućnosti zapošljavanja učenika s teškoćama, nadograđivanje vještina nastavnika, organiziranje studijskih putovanja u inozemstvo ili praktične nastave u Hrvatskoj, poboljšavanje uvjeta učenja u srednjim strukovnim školama i centrima za srednje obrazovanje učenika s teškoćama nabavom opreme, materijala za učenje, udžbenika i osposobljavanjem i usavršavanjem osoblja, poboljšavanje i stvaranje uvjeta za praktičnu nastavu za učenike s teškoćama te stvaranje i proširivanje partnerstva između srednjih strukovnih škola, centara za srednje obrazovanje učenika s teškoćama, poduzeća, nevladinih organizacija temeljenih na procjenama potreba učenika s teškoćama i definiranje potreba poduzeća za kompetencijama i vještinama na tržištu rada ciljevi su programa u sklopu kojega će se dodjeljivati nepovratni iznos od 70 do 300 tisuća eura. Nepovratni iznos ne smije biti veći od 85 posto ukupno prihvatljivih troškova aktivnosti, a razliku moraju pokriti prijavitelji ili partneri vlastitim novcem.

I građani se smiju uključiti

Prijaviti se smiju pravne osobe, nevladine organizacije, institucije u javnom sektoru, lokalne vlasti, međunarodne organizacije, srednje strukovne škole, centri za srednjoškolsko obrazovanje učenika s teškoćama, udruženja nastavnika strukovnih škola, uredi državne uprave na regionalnoj razini, gradski uredi za obrazovanje, nevladine organizacije za osobe s teškoćama i poduzeća, ali samo u partnerstvu sa školama ili centrima za srednjoškolsko obrazovanje učenika s teškoćama, građani država članica Europske unije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, BJR Makedonije, Srbije, Crne Gore, Turske i Kosova te države korisnice Instrumenta europskog susjedstva i partnerstva te zemlje članice Europskog ekonomskog područja (Island, Lihtenštajn i Norveška).

Napisao

Pročitajte još:

Edukacija

Konferencija pod nazivom „Dublja integracija za jaču Europu“ pružit će platformu za raspravu renomiranih domaćih i međunarodnih stručnjaka o zajedničkoj strategiji za unutarnje uređenje...

EU fondovi

Projekt pod nazivom “Razvoj vodno-komunalne infrastrukture Dubrovnik” najveći je komunalni zahvat u povijesti grada Dubrovnika.

Novosti

Otvoren je peti natječaj razvojnog programa potpore poduzetnicima početnicima i mikro poduzećima - „Pokreni nešto svoje“.

Lifestyle

Pokrenut je Ledo „RETRO“ natječaj putem kojeg potrošači sami mogu odabrati koji će se legendarni sladoled ponovno vratiti u Ledo škrinje.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.